BARO GENEL KURULA GİDİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BARO GENEL KURULA GİDİYOR


 

Mersin Barosu 2018-2020 dönemi için Olağan Genel Kurul’a gidiyor. Genel Kurulda mevcut Başkan Yeşilboğaz’ın yeniden aday olacağı öğrenildi.

SONER AYDIN

Mersin Barosu Olağan Genel Kurul’a hazırlanıyor. 2016 yılında gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul’un ardından başkanlık koltuğuna oturan Ali Er’in AKP’den milletvekilliği için görevinden istifa etmesinin ardından baroda seçimler yenilendi. 10 Haziran’da gerçekleştirilen Olağanüstü Genel kurulda Er’den boşalan koltuğa vekaleten oturan Avukat Gazi Özdemir ile Önce Baro Platformu adayı avukat Bilgin Yeşilboğaz yarıştı. Gökdelen İş Merkezi’nde yer alan ek hizmet binasında gerçekleştiren genel kurulda Ali Er ve birçok avukat toplantı salonunun fotoğraflarını çekmesi dikkat çekti. Hazirun cetvelinin geri çekilmesinin ardından tansiyon bir anda yükselirken; birçok avukat kendi aralarında sözlü tartışmaya girdi. Daha sonra birçok avukat kongrenin iptal edilmesi durumunda yargı yoluna gideceklerini yönetim kurulunun tutumunun mevzuata aykırı olduğunu beyan ederek hazirun cetvelinin yeniden imzaya açılmasını talep etti. Avukatların tepkisinin artması üzerine baro yönetim kurulu, hazirun cetvelini yeniden imzaya açtı. İmzaların yeniden başlamasından kısa bir süre sonra toplantı için yeterli imza sayısına ulaşılarak; kongreye geçildi. Kongrenin galibi 784 oy alan Yeşilboğaz olurken, Özdemir ancak 581 oy alabildi.

YEŞİLBOĞAZ VE ÖZDEMİR YENİDEN ADAY

Baroda 2018-2020 dönemi için 8-9 Ekim’de gerçekleştirilecek seçimlerde mevcut Başkan Bilgin Yeşilboğaz ve Gazi Özdemir’in yeniden olacağı öğrenildi. 2016’da başkanlığa seçilen ancak AKP’den milletvekilliği adaylığı için istifa eden avukat Ali Er’in aday olup olmayacağı ise netleşmedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA