“BANKA YÖNETİCİLERİ VATANA İHANETLE YARGILANSIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BANKA YÖNETİCİLERİ VATANA İHANETLE YARGILANSIN”


 

Halkbankası’nda piyasadan ucuz döviz satışını eleştiren Mersinli Sesini Duyuramayan Vatandaşlar Platformu üyesi Halil Öztoprak, banka yöneticilerine sert ifadelerle yüklendi. Öztoprak, yöneticilerin vatana ihanet suçundan yargılanmalarını talep etti.

Soner Aydın

Mersinli Sesini Duyuramayan Vatandaşlar Platformu, geçtiğimiz Cuma Günü gece saatlerinde Halkbankası’nda piyasadan neredeyse yarı fiyatına dolar satılmasına düzenlediği basın toplantısı ile tepki gösterdi. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirilen açıklamada platform üyeleri adına konuşan Halil Öztoprak, banka yöneticileri ile sert ifadeler kullanarak şunları söyledi: “Bu soygunu yapan kişiler, gazete ve televizyonlarda teşhir edilmelidir ve yüzleri kesinlikle buzlanma veya siyah çizgi çekilerek kapatılmamalıdır. Bu yapılmazsa vatandaş büyük bir soygun yaşandığını düşünecektir. Bankaların kullandığı yazılım firması şifreleri bilenler kontrol mekanizmaları ve her aşamada onaylanması gereken kişiler mutlaka sorgulanmalıdır. Tüm sorumlular vatana ihanetle eş değer olan bu işlemden dolayı teşhir edilip en ağır ceza ile cezalandırılmalıdır.”

“ÜLKEMİZİN BU TUZAK İLE SOYULMASININ HESABI SORULMALIDIR”

Sözlerinin başında Halkbank’tan konu ile ilgili yapılan ‘yanlış giriş’ açıklamasını eleştiren Öztoprak, “Banka, ‘Kur bilgisi yanlış hatalı girilmiş değildir ama ülkeler arası faiz makasının bir düzeltme faktörü olarak kura olan etkisinden kaynaklanan bir yanlış giriş vardır. İlk defa böyle bir hata ile karşılaştık. Ve sadece 4 milyon dolar civarında ve sınırlı sayıda işlem yapılmıştır’ diyerek vatandaş ile dalga geçen bir açıklama yapmıştır. Oysa bankadan dışarıya sızan bilgiler ve halk arasında konuşmalarda 4 milyon dolar bir döviz yarı fiyatına satılmıştır. Bu söylenti doğrumudur değimlidir bilemeyiz bu yüzden konu en güven verici şekilde kamuoyunun da yakından tanıdığı en yüksek yetki ile yetkilendirilmiş kişiler tarafından yapılmalıdır. Biz gece yarısı döviz kurlarında oynansın da yarı fiyatına döviz alalım diyen değil sabah işe gideceğiz erken yatalım diyen sıradan gariban, ülkesini yurdunu seven o saatlerde pijamasını giymiş yatacak olan yada çoğu yatmış olan gariban vatandaşlar olarak bizimle dalga geçen bu açıklamayı reddediyoruz. Bankacılık ve tüm ekonomi sadece güvene dayalı bir sistemdir. Ülkemizin bu tuzak ile soyulmasını elbette hesabı sorulmalıdır” dedi.

“SORUMLULAR TEŞHİR EDİLİP EN AĞIR CEZA İLE CEZALANDIRILMALDIR”

Söz konusu olayda sorumluluğu bulunan tüm yöneticilerin görevden alınması çağrısı yapan Öztoprak, “Tam yetkili bağımsız güvenilir bir mesleki sicili olan ve yurtsever kişilerden oluşan bir devlet denetleme kurulu heyeti konuyu araştırmalıdır. Ve sorumlular en sert şekilde cezalandırılmalıdır. Soruşturmanın her aşaması kamuoyuna açık ve kesin olarak güven verici bir şekilde yapılmalıdır. Mutlaka bu süre içerisinde bankadan yarı fiyatına döviz alan soyguncular halka açıklanmalıdır. İsim açıklaması özel hayatın gizliliği, bankacılık veya başka bir isim adı altında gizlenmemelidir. Bu soygunu yapan kişiler, gazete ve televizyonlarda teşhir edilmelidir ve yüzleri kesinlikle buzlanma veya siyah çizgi çekilerek kapatılmamalıdır. Bu yapılmazsa vatandaş büyük bir soygun yaşandığını düşünecektir. Bankaların kullandığı yazılım firması şifreleri bilenler kontrol mekanizmaları ve her aşamada onaylanması gereken kişiler mutlaka sorgulanmalıdır. Tüm sorumlular vatana ihanetle eş değer olan bu işlemden dolayı teşhir edilip en ağır ceza ile cezalandırılmalıdır. Ayrıca savcılık derhal olaya el koymalı konu ile ilgili yapılacak suç duyuruları ivedi olarak işleme alınmalıdır. Bu alışverişi yapanlar yasadışı örgüt üyesi olmaktan tutuklanmalıdır” diye konuştu.

“PARLAMENTER DEMOKRATİK REJİME DÖNÜŞ YAPINIZ”

Sözlerinin son bölümünde Cumhurbaşkanı’na seslenen Öztoprak, Cumhurbaşkanlığı Sisteminden vazgeçilmesi ve laik parlamenter sisteme geri dönülmesi çağrısı yaptı. Öztoprak, “Gördüğünüz gibi yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi ülkemize son derece zarar vermiş ve dolar 7 TL’ye yaklaşmış ve gelişmeler bu rakamların tekrar demokratik parlamenter rejime dönülmezse kalıcı olacağını göstermektedir” diyen Öztoprak şunlar söyledi: “Vatandaşın sabredecek gücü kalmamıştır. Lütfen bir an önce bu ucube sistemden bu her şeyin tek adama bağlı olduğu sistemden bu her şeyin her gün daha kötüye gittiği sistemden vazgeçiniz ve laik parlamenter demokratik sisteme dönüş yapınız. Sık sık yanıldığınızı söylediniz ve bu vatandaş size anlayış gösterdi. Bir kere daha yanıldığınız söyleyiniz. Biz size bir kez daha anlayış gösteririz. Unutmayınız ki bu ülke sizden öncede çok kudretli siyasiler gördü. Ülkemizin büyük kurtarıcısı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşı İsmet İnönü çok güçlü oylarla desteklerle iktidara gelen Adnan Menderes efsane politikacılar Bülent Ecevit, Süleyman Demirel keza Turgut Özal hepsi geldi ve geçti. Her ne kadar M. Kemal ve arkadaşları hep kalbimizde ise ve bizden sonrada çocuklarımızın gençlerimizin kalbinde olacak ise de sonuç olarak geldiler ve gittiler. Unutmayın lütfen sizde her fani gibi ölümlüsünüz ve ülkemize çok büyük zarar veren bu ucube rejimden derhal yanıldığınız söyleyerek vazgeçip yeniden parlamenter demokratik rejime dönüş yapınız. Mersin halkına ve tüm ülke kamuoyuna saygı ile duyurulur.” şeklinde konuştu  



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA