BİREYSEL BAŞARININ YOLU ‘UYUMLU EKİP’TEN GEÇİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİREYSEL BAŞARININ YOLU ‘UYUMLU EKİP’TEN GEÇİYOR


 

Medical Park Tarsus Hastanesi personeliyle psikodrama çalışması yapan Psikolog Seçil Bozkurt, iş hayatında bireysel başarıda ekip çalışmasının öneminin altını çizdi.

Medical Park Tarsus Hastanesi’nin çeşitli birimlerinde görevli yönetici ve çalışanlar için psikodrama çalışması yapıldı. Hastaneden yapılan açıklamaya göre; hastanede görev yapan Klinik Psikolog Seçil Bozkurt yönetimindeki çalışmaya katılan hastane personeli, metaforlar ve objeler üzerinden duygularını anlattı. Psikolog Seçil Bozkurt çalışmada, bireysel başarı ile ekip çalışması arasındaki ilişkiye dikkat çekti. Bozkurt, “Bireysel olarak başarıyı elde etmede en etkili yöntem ekip arkadaşlarıyla uyumlu ve sağlıklı bir ilişki kurmaktan geçer. Sağlıklı bir iletişim kurabilmek için karşımızdaki kişiden ne beklediğimizi ve onların bizden ne beklediğini anlamamız gerekiyor. Kurduğumuz iletişimin kalitesini arttırmak çalışma hayatımızı kolaylaştırır ve verimliliği artırır” dedi.

SÖZCÜKLER YETMEYEBİLİR

Psikodramanın, grup dinamiğini yükselten grubun birbirine bağlılığını ve iletişimini arttırmada kullanılan etkili bir yöntem olduğunu kaydeden Bozkurt, “Psikodrama çalışmaları sayesinde bireysel farkındalığımız artar ve içgörü kazanırız” diye konuştu. Kişinin, yaşadığı olayları ve hissettiği duyguları her zaman sözcüklerle ifade edemeyebileceğini belirten Bozkurt, şöyle devam etti: “Psikodramanın ‘anlatma yap’, ‘anlatma yaşa’  felsefesi sözcüklerin kısıtlı dünyasından kurtulmamızı sağlar. Metaforlar ve objeler üzerinden duygularımızı anlatmak direkt kendimize odaklanmaktan daha rahatlatıcı olup iç dünyamıza dönmemizi sağlar.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA