MERSCIN PROJESİ İÇİN HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSCIN PROJESİ İÇİN HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR


 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) koordinatörlüğünde, paydaş kurumların işbirliğinde hayata geçirilecek olan ve Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmeye değer bulunan “H2020-Mersin International Science Night (MERSCIN)” projesi paydaş kurumlar toplantısı gerçekleştirildi.

MEÜ’den yapılan açıklamaya göre proje ile ilgili Divan Otel’de; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı ve paydaş kurum temsilcilerinin katılımı ile bir toplantı düzenlendi.
Dünyanın en büyük sivil araştırma programlarından birisi olan Horizon 2020 (H2020) kapsamında sunulan, “Mersin International Science Night (MERSCIN)” projesi, 2018 yılı için Türkiye’den kabul edilen tek proje olarak dikkat çekiyor. Proje 28 Eylül 2018 Cuma günü çeşitli etkinlikle dünyanın farklı ülkeleriyle aynı günde Mersin’de gerçekleştirilecek.
Ayrıca TÜBİTAK tarafından yayımlanan 4007-Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye değer bulunan 3. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği de 29-30 Eylül tarihlerinde CNR Expo Fuar Alanında yapılacak.

ÖĞRENCİLER BİLİMLE TANIŞIYOR

Bu tür projelerin bilimi sevmek ve yaygınlaştırmak için yapılmış önemli etkinlikler olduğunu vurgulayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, “Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz etkinliğe yoğun bir katılım oldu. HORİZON 2020 projesi Türkiye’de ilk olan ve öncüsü olduğumuz bir proje ve bu projeye adım atıyor olmak bizim için gurur verici” dedi. Prof. Dr. Yağcı, geçmiş yıllarda yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin, eğitim kurumlarının ve öğrencilerin Uluslararası Mersin Bilim Şenliğine büyük destek verdiklerini belirterek, “Bu tür projeler sayesinde öğrencilerin bilimle tanışmasının ve hayallerini genişletmesinin önü açılmış oluyor. Dolayısıyla hem üniversite-kent işbirliğinin artması hem de gençlerin bilimle tanışması ve ufuklarının açılmasına imkan sağlaması nedeniyle katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Paydaş kurum temsilcilerine bilgi verildiği toplantı sonrası, katılımcılar etkinliklerin yapılacağı fuar alanını gezdi


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA