HÜKÜMET ÇİFTÇİYE “ÜRETME” DİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HÜKÜMET ÇİFTÇİYE “ÜRETME” DİYOR


 

CHP Milletvekili Cengiz Gökçel’den, çiftçilerin su ve elektrik borçlarının destek ödemelerinden kesilmesine ilişkin “Hükümet çiftçiye ‘ÜRETME’ diyor” tepkisi geldi.

Dün Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “Tarımsal Sulamaya İlişkin Vadesi Geldiği Halde Ödenmeyen İşletme Ve Bakım Ücreti Veya Su Kullanım Hizmet Bedeli İle Elektrik Enerjisi Borcu Bulunan Çiftçilerin Borçlarının Tarımsal Destekleme Ödemelerinden Mahsuben Alınmasına İlişkin Tebliğ”e tepkiler artarak sürüyor.

Ziraat odası başkanlığı da yapan CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, söz konusu düzenlemeye yaptığı açıklama ile tepki gösterdi. “Hükümet çiftçiye ‘ÜRETME’ diyor” diyen Gökçel, “Hükümet kemer sıkma politikası izliyorsa tasarrufu saraylarından, suşilerinden ve smoothielerinden başlatmalıdır; toprağı alnının teriyle sulayan çiftçilerden değil. Bu Tebliğ’in, çiftçi borçlarının vadesini uzatacak şekilde derhal yeniden düzenlenmesi, borç batağına itilen çiftçiye desteklerin kesintisiz ve gecikmesiz olarak ödenmesi gerekmektedir” dedi. 

KRİZİN FATURASINI DAR GELİRLİ ÇİFTÇİYE KESTİLER
Uygulamanın, hükümetin çiftçinin toprağından kopmasını istediğini gösterdiğini vurgulayan Cengiz Gökçel, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Tebliğ’e göre çiftçinin vadesi gelmiş elektrik ve su borçları tarımsal destekleme ödemelerinden kesilecektir. Hükümet, ekonomik krizden ötürü girdi fiyatları uçuk rakamlarla ifade edilen çiftçiye üretimden el çektirmek için elinden geleni yapmakta, krizin faturasını dar gelirli çiftçiye kesmektedir.
Çiftçilerimiz suyu ve elektriği ülkemizin tarımsal üretimi için kullanmıştır. AKP’den önce dünyada kendi kendine yeten 7 ülkeden biri olan Türkiye, AKP yüzünden patatesi, nohudu, buğdayı bile ithal eder duruma düşmüştür. Bugün yayınlanan Tebliğ, her ürünün ithal edileceği anlamına gelmektedir.
Destekleme ödemeleri ile çiftçilerimiz tohumlarını, gübrelerini, zararlılarla mücadele için ilaçlarını satın almaktadır. Ülkemizin ekonomik darboğazdan geçtiği bu dönemde hükümet, üretimi teşvik ederek elektrik ve su borçlarının vadesini uzatacağına; çiftçiye ödemesi gereken desteğe göz dikmiştir.
Hükümet kemer sıkma politikası izliyorsa tasarrufu saraylarından, suşilerinden ve smoothielerinden başlatmalıdır; toprağı alnının teriyle sulayan çiftçilerden değil. Bu Tebliğ’in, çiftçi borçlarının vadesini uzatacak şekilde derhal yeniden düzenlenmesi, borç batağına itilen çiftçiye desteklerin kesintisiz ve gecikmesiz olarak ödenmesi gerekmektedir”. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA