İŞKENCECİ KOCAYA BOŞANMA DAVASI AÇILDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞKENCECİ KOCAYA BOŞANMA DAVASI AÇILDI!


 

Mersin’de kocası tarafından kaynar su ile işkenceye maruz kalan kadın, boşanma davası açtı.

SONER AYDIN

Mersin’in Toroslar ilçesinde bulunan Halkkent Mahallesinde yaşayan 30 yaşındaki Gündüz Y. isimli kadın geçtiğimiz yıl Aralık ayında kaynar su ile işkenceye maruz kaldı. Mağdur kadın, kaldığı yarı açık cezaevinden izinli çıkan kocası Düzgün Ali Y., tarafından 8 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde elleri ve ayakları bağlanıp üzerine kaynar su dökülerek işkence gördü. Mağdur kadının açtığı işkence davası devam ederken, tutuklu bulunan koca Düzgün Y. hakkında boşanması açıldı. Dün Mersin Adliyesi 5. Aile Mahkemesi’nde görülen boşanma davasında davacı tanıkları dinlendi. Ailenin 8 yaşındaki kızının da tanık olarak dinlendiği duruşma, davalı tanıklarının dinlenmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 24 Ekim 2018’e ertelendi. 
Duruşmanın ardından adliye önünde gazetecilere bilgi veren avukat Şerife Arıcı Yıldız, davanın ikinci duruşmasının görüldüğünü, 24 Ekim’de görülecek duruşmada ise boşanma kararının çıkmasını beklediklerini söyledi. Mersin Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam eden işkence davası hakkında da bilgi veren Yıldız, “Geçen yıl Aralık ayında müvekkilim eşi tarafından işkenceye maruz kaldı. Bu sebeple eşi hakkında savcılığa müracaatımız oldu. İlk olarak ağır cezada dava açıldı. Ağır ceza kasten yaralama olduğunu değerlendirerek dosyayı asliyeye cezaya gönderdi. Asliye ceza mahkemesinde görülen duruşmanın ardında eylemin kasten yaralama değil adam öldürmeye teşebbüs olarak değerlendirilmesi için dosya ağır cezaya gönderildi. İki mahkeme arasında bir uyuşmazlık oluştu. Bunu istinaf mahkemesi çözecek. Bunun yanında sanık hakkında boşanma davası da açmıştık. İkinci duruşması görüldü. Bu duruşmada tanıklar dinlendi. Davalı tanıklarının gelmemesi nedeniyle duruşma ertelendi. Bir sonraki duruşma davanın boşanma ile sonuçlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA