ADAYLAR ANKETLE BELİRLENECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ADAYLAR ANKETLE BELİRLENECEK


 

Yerel seçim hazırlıklarına erken başlayan CHP’de çalışmaları değerlendiren CHP İl Başkanı Adil Aktay adayların 13 bin 500 kişiyle yapılacak anket çalışması ve eğilim yoklaması ile belirleneceğini aktardı.

Mehmet Nabi Batuk 

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay yerel seçimlerle ilgili yaptıkları hazırlıkları değerlendirdi. Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinde ön seçim sisteminden daha geniş ve sağlıklı bir aday belirleme süreci için çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Aktay, 13 bin 500 kişinin katılacağı bir anket çalışması yapılacağını söyledi. Çalışmalarının başladığını ifade eden Aktay, anket çalışmalarının ardından birde eğilim yoklaması yapılacağını kaydederek “Biz ön seçimden çok daha sağlıklı ve geniş bir yöntem üzerinde çalışıyoruz” dedi.

“KARMA BİR YÖNTEM UYGULANMASINDA FAYDA VAR”
Yerel seçimlerin genel seçimlerden farklı olduğunu kaydeden Aktay, adayların seçilmesinde kentteki tüm seçmenin düşüncelerinin önemli olduğunu kaydetti. Aktay, “Ön seçim ve değişik yöntemlerle üyelerimize fikirlerini sorulması önemlidir. Fakat neticede başkanı belirleyecek olan adaylar değil seçmen ve halktır. Çünkü bunların kimisi CHP üyesidir. Kimisi partiye aktif olarak bağlıdır kimisi de sadece gönülden. Yerelde vatandaşın tercihi çok farklı olabilir. Yerel yöneticilerin, genel yöneticilerden de milletvekillerinden de farklı yönlerinin olması gerekir. Çünkü onlar bütün olarak bir kenti yönetecekler. Önce tercih edilecekler, seçildikten sonra da kenti yönetebilecek kudretlerinin olması lazım. İşte bu noktada en isabetli kararı vermek için karma bir yöntem uygulanmasında fayda var” diye konuştu.

DİĞER PARTİLERE OY VEREN SEÇMENEDE GÖRÜŞLERİ SORULMALI
Belediye başkan adaylarının belirlenmesinde ilk olarak geniş katılımlı ve çok sağlıklı bir anket çalışması yapılması gerektiğini ifade eden Aktay, “Bu çalışma aynı zamanda bir nevi ön seçimdir. CHP’ye oy verecek seçmene büyükşehir ve ilçe belediye başkanları sorulur. Burada hiçbir kısıtlama yapmadan hangisini veya hangilerini belediye başkanı olarak görmek istersiniz diye sorular sorulabilir. Örneğin ilçelerde dahil olmak üzere 15 bin kadar CHP’ye oy vereceğim diyen seçmene bunu sorarsanız bunun ismi ön seçim olur. Ancak bunun yanında diğer partilere oy verecek seçmen kitlesine de hangi aday olursa CHP’ye oy verirsiniz diye bir soru yöneltilebilir. Bu çok daha sağlıklı ve geniş bir çalışma olur. Çünkü burada hem ön seçim yapıyorsunuz hem de diğer seçmen kitlesinin de görüşünü çok daha sağlıklı bir şekilde alıyorsunuz. Bunu üyelerin yoklaması ile üyelere sorabilirsiniz böylelikle elinizde iki done olmuş olur” şeklinde konuştu. 

“BİR KENTİ İDARE ETMEK KOLAY BİR ŞEY DEĞİLDİR”
Yerel seçimlerde bir kenti kazanmanın, o kenti yönetmekten çok daha kolay olduğunu söyleyen Aktay, şöyle konuştu: “Bir kenti idare etmek hiç o kadar sanıldığı gibi kolay bir durum değildir. İdarecinin her açıdan öncü olması ve insanlar için idarecilik yapması gerekir. Bu konuda yeterli bilgi ve deneyime sahip olacak ve yeteneğe sahip olması gerekir. Adayın bütçeyi iyi bir şekilde yönetme imkânı olması lazım. Bunun yanında birçok faktör koyabilirsiniz. Seçildikten sonra halkla iyi ilişkiler kurabilecek yapacağı çalışmalarla partinin oyunu yükseltebilecek bir adayın olması gerekir. Bu çalışmaları tamamlayıp bir kenara koyarsanız yapabileceğiniz en iyi tercihi yaparsınız.”

“13 BİN 500 KİŞİYE ANKET YAPILACAK”
Ön seçim ile ilgili birçok çalışma yapılmaya başlandığını söyleyen Aktay, “Bazı yöntemler uygulanmaya başlandı. Biz bunu kamuoyuna duyurmaya başladık. Şimdi 13 bin 500 kişiye soru soracağız. Bu çalışmanın sonunda bir de eğilim yoklaması yapacağız. Bundan sonra diğer faktörlerle yerel seçimler için bizim görüşümüz budur. Elbette tüm çalışmalarımız partililerimizin ve yönetimimizin bilgisi dâhilinde olacaktır. Biz ön seçimden çok daha sağlıklı ve geniş bir yöntem üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA