“UTANÇLA HATIRLANACAK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“UTANÇLA HATIRLANACAK”


 

HDP Mersin İl Yöneticisi İlhami Yurtsever, Selahattin Demirtaş ile Sırrı Süreyya Önder’in yargılandıkları bir davada hapis cezasına çarptırılmalarını kınayarak, “Tarih bu kararı verenleri de siyasi irade olarak arkasında duranları da utançla hatırlayacak” dedi.

Mehmet Nabi Batuk

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile 26 Dönem HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in yargılandıkları davada hapis cezasına çarptırılmasına, HDP Mersin İl Başkanlığı’ndan tepki geldi. İl Binasında basın açıklaması gerçekleştiren HDP İl Yöneticisi İlhami Yurtsever, mahkemenin kararının siyasi olduğunu söyleyerek, mahkeme kararına tepki gösterdi. “Bu karar, hükümetin barış karşıtı, savaşta ısrar eden politikalarının açık bir göstergesidir” diyen Yurtsever, şöyle konuştu: “Cezalandırılan, Demirtaş ve Önder şahsında Türkiye halklarının çözüm ve barış umududur. İktidar bu kararla toplumun barış arayışını ve umudunu yıkmayı, ortadan kaldırmayı hedefliyor. Aynı zamanda Meclis’ten çıkarılan ve çözüm sürecinin aktörlerine güvence veren çözüm ve müzakere çerçeve yasasını da çiğniyor. Böylelikle asla güvenilmez bir topluluk olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor” diye konuştu.

“TARİH BU KARARI VERENLERİ UTANÇLA HATIRLAYACAK”
Mahkeme kararının hukuka, yasalara ve evrensel ilkelere de aykırı olduğunu öne süren Yurtsever, “İnsanlar ölmesin diye gösterilen siyasi çaba ve yapılan çalışmaları cezalandırmak aynı zamanda gayri ahlakidir. Mahkeme heyeti, yargının taraflı ve  iktidara bağımlı olduğunu açıkça bir kez daha teyit etmiştir. Duruşmalardaki ve savunmalar esnasındaki tutumları ile adil ve tarafsız bir heyet olmadığını açıkça göstermiştir. Bu mahkeme heyetinin Türkiye’nin imzalamış olduğu uluslararası demokratik sözleşmelerle de, Anayasa’nın 90. Maddesi ile de, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin içtihatları ile de bir ilgisi yoktur. Tarih bu kararı verenleri de siyasi irade olarak arkasında duranları da utançla hatırlayacak. Ortadoğu coğrafyası ve Türkiye, savaş isteyen iktidarların siyasi mezarlığıdır ve bugün bu kararın verilmesi için çabalayanlar da layık oldukları yeri alacaktır” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA