CHP’DEN 95. YIL KUTLAMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’DEN 95. YIL KUTLAMASI


 

CHP Mersin İl Başkanlığı, partinin 95’nci kuruluş yıl dönümünü kutladı. Sıcak hava ve il yönetiminin Ankara’da olması nedeniyle katılım düşük oldu.

SONER AYDIN

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 95’nci kuruluş yıl dönümü Mersin’de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlikler çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’nda buluşan partililer meydanda da bulunan Atatürk Anıtına çelenk sundu. Sıcak hava ve il yönetiminin Ankara’da olması nedeniyle katılımın düşük kaldığı kutlama Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Burada il başkanlığı adına açıklama yapan il sekreteri Necla Bugay, Cumhuriyet Halk Partisi’nin temellerinin bağımsızlık ateşiyle atıldığını söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhuriyetin kurucusu, cumhuriyet devrimlerinin ve ideallerinin yılmaz savunucusu olduğunu dile getiren Bugay, “Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyet’le birlikte bize bıraktığı en büyük mirasın, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş yıldönümü. Bugün güzel bir gün, kutlu ve şanlı bir gün. İşgal altında bir ülkede, işbirlikçi saraylılara rağmen, umudunu yitirmemiş bir halkın yazdığı kurtuluş ve bağımsızlık destanının öncü kadroları, aydınlık yarınların güvencesi olsun diye Cumhuriyet Halk Partisi’ni kurdular. Darbeler gördü, kapatıldı. Hedef gösterildi. Şehitler verdi. Yılmadı. Her zaman halktan, haktan ve demokrasiden yana tutum aldı. Ülkeyi ekonomiden eğitime, dış politikadan toplumsal barışa kadar her alanda uçuruma itenler bilsin, Cumhuriyet Halk Partisi buradadır ve hep burada olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin güvencesidir, birleştirici gücüdür. Bağımsızlığın, cumhuriyetin, demokrasinin aydınlık geleceğin yılmaz savaşçısıdır. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın Cumhuriyet” diye konuştu.     


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA