YEŞİLBOĞAZ YENİDEN ADAY | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YEŞİLBOĞAZ YENİDEN ADAY


 

Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Olağan Genel Kurul’da baro başkanlığına yeniden aday olduğunu açıkladı.

SONER AYDIN

Mersin Barosu’nda 13-14 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Olağan Genel Kurul öncesi adaylar sahneye çıkmaya başladı. Baro başkanlığına adaylığını ilk açıklayan isim mevcut baro başkanı Bilgin Yeşilboğaz oldu. Yeşilboğaz, 10 Haziran’da yapılan Mersin Barosu Olağanüstü Genel Kurulu Başkanlık seçiminde 787 oy alarak başkanlık görevine geldi. Yeşilboğaz, 4 aylık görev süresinin ardından önümüzdeki ay yapılacak olan seçimlerde Baroya yeniden aday olacağını duyurdu. Mersin Barosu’nda gerçekleştirilen adaylık açıklamasına çok sayıda avukat destek verdi.  

BAROYA KİMLİK KAZANDIRDIK
4 aylık görevi süresi boyunca Mersin Barosu’na kimlik kazandırdıklarını dile getiren Baro Başkanı Yeşilboğaz, “Avukatlık Kanunu’nun bizlere vermiş olduğu yetki ve sorumluluk çerçevesinde verdiğimiz mücadelede; şiddete ve istismara uğrayan, katledilen kadınların, şiddet mağduru olduğu için oy kullanma hakları elinden alınan 12 bin kadının sesi olduk. Cinsel istismar mağduru çocuklarımızın haklarını aradık, savunduk. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamdan kopmadan hayatlarını sürdürmeleri ve haklarını daha etkin savunabilmek için baromuz bünyesinde Engelli Hakları Merkezi kurmak için adım attık. Bu çerçevede engelli avukatlarımızın adliyelerde ve diğer kurumlardaki sorunlarına da çözüm bulacağız. Hayvanları katleden ve onlara eziyet eden kişilerin hak ettiği cezaya çarptırılması için sesimizi Türkiye’ye duyurduk. İhmal sonucu trafik kazalarına sebebiyet veren ve insanların yaşam haklarını elinden alan yollarımızın, güvenli hale gelmesi için tepkiyi gösteren ilk biz olduk. Kentimizin kanayan yarası olan ve en büyük çevre felaketi olan nükleer santral, hidroelektrik santrali, balık çiftlikleri gibi, halkımızın yaşam hakkını tehdit eden ve buna benzer birçok toplumsal sorunlarda tepkimizi gösterdik, sivil toplum örgütlerinin mücadelelerine destek verdik, insanlarımızı aydınlattık, bilinçlendirdik. Çünkü bu, Mersin Barosu ve avukatlarının görevi ve sorumluluğudur. Bu sorumluluğumuzu yerine getirdiğimiz için şu anda Mersin Barosu, insanların en çok güvendiği bir kurum olmuştur.
Toplumsal sorumluluk çalışmalarımızın yanında, baromuzu ve meslektaşlarımızı güçlendirmek adına önemli projelerimizi hayata geçirmek için adım attık. Sorunların ve çözüm önerilerinin tartışılamadığı bir yerde kurumsal ve mesleki anlamda ilerlemek de mümkün değildir. Bu nedenle baromuzda genç avukatlar meclisi kuracağız. Stajyer avukatlarımızdan ve meslekte 5 yıla kadar olan meslektaşlarımızdan oluşacak olan genç avukatlar meclisi aracılığı ile mesleki sorunları ve çözüm önerilerini birlikte tespit edip o doğrultuda projeler üreteceğiz. İnsan Hakları Merkezi ve Mülteci Hakları Merkezi kurmak için girişimlerimiz başlamıştır” dedi.

“KAZANAN MERSİN BAROSU OLSUN”
Baroda 13-14 Ekim’de gerçekleştirilecek seçimler öncesi meslektaşlarından destek isteyen Yeşilboğaz, “Yıllardır Mersin Barosu’nda yaptığım yöneticilik ve diğer kurul görevlerinden sonra tecrübemizi aktarmak, meslek ve ülke sorunlarına daha çok yönelerek Mersin Barosu’na kurumsal bir kimlik kazandırarak, Türkiye’de öncü baro yapmak amacıyla 2018-2020 dönemi Mersin Barosu Başkanlığı seçimi için sizlerden aldığım güç ve destekle, 13-14 Ekim 2018 tarihinde yapılacak olan seçimde Baro Başkanı adayı olduğumu beyan ediyorum. 
Baromuzun mesleki sorunların çözümünde olduğu kadar, hukukun üstünlüğü, insan hakları başta olmak üzere tüm siyasi, medeni, bireysel hak ve özgürlükleri savunmak, geliştirmek ve demokrasiye katkı sunmak için,  çevremize ve doğamıza sahip çıkmak için, sivil toplum örgütler ile el ele verip kentin gelişimine destek vermek için, hiçbir farklılıklarımızı gözetmeksizin tüm meslektaşlarımızı kucaklayan,  Cumhuriyet ve demokrasi ile onun kazanımları konusunda ödün vermeden, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında laik, demokrat ve güçlü bir baro için, meslektaşlarımın hayalindeki bir baro için güçlü ve istikrarlı yönetim kadromla birlikte Mersin Barosu Başkanlığı’na talibim. Dayanışmanın, cesaretin ve mücadelenin olmadığı yerde yenilgi vardır. ‘Önce Baro’ diyerek dayanışmayla, cesaretle ve mücadeleci kimliğimizle çıktığımız bu yolda, kazanan Mersin Barosu olsun, kazanan avukatlar olsun” şeklinde konuştu.  
Baro Başkanı Yeşilboğaz’ın adaylık açıklamasının ardından avukatlık stajlarını tamamlayan 14 stajyer avukata törenle avukatlık ruhsatları verildi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA