YİNE MESAJ YİNE AYNI TEZGAH | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YİNE MESAJ YİNE AYNI TEZGAH


 

Geçtiğimiz ay Büyükşehir Belediyesi’nin ismi kullanılarak terör içerikli mesaj saldırısının ardından, ‘MHP’nin büyükşehir adayı kim olacak?’ tartışmalarının yaşandığı bir ortamda Radyo Ülkü adı kullanılarak provokasyon amaçlı gönderilen mesaj tepki çekti.

Radyo Ülkü Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Gilik, “Gerek Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın gerekse Radyo Ülkü’nün böyle bir şey yapacağına ihtimal vermek akıllara ziyan bir tutum olur” dedi. Konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Haber Merkezi 

Geçtiğimiz akşam 05382007385 nolu GSM hattı üzerinden bazı telefon kullanıcılarına mesajlar atıldı. Mesajın içeriğinde “Hayırlı olsun. İttifak adayı Hamit Tuna. Tarsuslular geldikleri gibi giderler” ifadelerine yer verilirken, www.radyoulku.com/karar-baskan-tuna linki ile aslında olmayan bir haber işaret edildi. Mesaj sonrası tepkiler çığ gibi büyürken, gerçek kısa zamanda ortaya çıktı. Radyo Ülkü ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna tarafından yapılan açıklamalarla, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce gönderilen mesajın gerçek olmadığı anlaşıldı. 

KAMUOYU BİLGİLENDİRİLDİ 
Radyo Ülkü’den kamuoyuna yapılan açıklamada ise “05382007385 nolu telefon hattı üzerinden gelen mesajların Radyo Ülkü ve www.radyoulku.com haber portalımızla hiçbir ilgisi yoktur! Şirketimize ait böyle bir cep telefonu da yoktur” denildi. 

HAMİT TUNA’DAN AÇIKLAMA GECİKMEDİ   
Mersin Merkez Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da, kendi adının da kullanılarak birçok cep telefonu kullanıcısına gönderilen mesajla ilgili açıklama yaptı. Başkan Tuna, böyle bir açıklaması olmadığını, mesajın açıkça provokasyona yönelik olduğunu işaret etti. 
Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Başkan Tuna, atılan mesajların sahte bir hesaptan geldiğini vurgulayarak, şunları yazdı: “Değerli arkadaşlar, bizleri birbirimize düşürmek isteyenler sahte hesaptan bu şekilde paylaşım yapmıştır. Her şeyi sahte olan bu mesajın şahsımla hiçbir alakası yoktur. Asla bunu beceremeyecekler. Bizi bilen bilir, 24 yıllık siyasetimizde bu tip işlere hiç girmedik. Saygılarımla.” 

“BU MESAJA İNANMAK AKIL DIŞI OLUR”
Radyo Ülkü Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Gilik de yaptığı açıklamada, “Gerek Başkan Hamit Tuna’nın gerekse Radyo Ülkü’nün böyle bir şey yapacağına ihtimal vermek akıl dışı olur. Aynı partili iki başkanı ve sevenlerini birbirine düşürmeyi amaçlayan bu girişimlere karşı sağduyulu olunmalı ve bu tip girişimlere inanılmamalıdır. Şuan görevine devam eden Sayın Başkan Burhanettin Kocamaz ile diğer başkanımız Hamit Tuna’yı karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar ve bunu yapmaya çalışanlar ne yazık ki bizleri de  kullanmaktan hiç çekinmeden bunu yapmaya çalışıyor. Altını tekrar çizmek isterim ki, her iki Başkan da Mersin’e önemli hizmetleri olan, halk tarafından sevilen isimlerdir ve onlara karşı yapılan böyle bir olaya inanmak, insanları zan altında bırakmak doğru bir yaklaşım olamayacaktır.” diye konuştu.   

DAHA ÖNCE DE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÜZERİNDEN MESAJ ATILMIŞTI
Geçtiğimiz Ağustos ayında Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yollanmış gibi, ‘Mersin153’ kullanıcı adı ile vatandaşlara terör örgütü propagandası içeriğinin yer aldığı SMS’ler atılmıştı. Olayın hemen ardından mesajların Belediye ile alakasının olmadığı ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirilmişti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA