CANİ KOCAYA EN AĞIR CEZA VERİLSİN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CANİ KOCAYA EN AĞIR CEZA VERİLSİN!


 

Mersin’de ayrıldığı eşini 10 yerinden bıçaklayarak katleden zanlı için ağırlaştırılmış müebbet istendi. Duruşmaya katılan gözü yaşlı kızlar babalarına “Sen sadece annemizi değil hepimizi öldürdün. Senin gibi baba olmaz olsun” diye tepki gösterdi.

SONER AYDIN

Mersin’de 13 Eylül 2017’de ayrıldığı eşi Ümmü İpek’i servis beklerken rambo bıçağı ile 10 yerinden bıçaklayarak katleden Ziya Y. (56) bir kez daha hakim karşısına çıktı. Davanın Mersin Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmasında tasarlayarak adam öldürme suçundan yargılanan tutuklu sanık Ziya Y.’nin ifadesi pes dedirtmişti. Mahkemede, bilirkişi tarafından hazırlanan raporun okunmasının ardından savunma yapan sanık Ziya Y., eski eşini durakta yanındaki bir arkadaşı ile kahkaha atarken gördüğünü ve bu yüzden bıçakladığını söylemişti. Sanık Ziya Y.’yi ve görgü tanıklarını dinleyen mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 13 Eylül’ ertelemişti. Dün Mersin Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemsi’nde görülen ikinci celsede sanık Ziya Y. ilk duruşmada verdiği ifadesini yineledi. 

TANIK POLİS DİNLENDİ
Yoğun güvenlik önlemleri altında görülen duruşmada sanık Ziya Y.’nin yakalandığı gün görevli olan polis memuru tanık olarak dinlendi. Polis memuru gelen ihbar üzerine olay yerine gittiklerinde ancak sanık Ziya Y.’nin geldiği araçla kaçtığını ve hemen arama çalışmalarına başladıklarını söyledi. Katil zanlısı Ziya Y.’nin Fındıkpınarı Devirışık Köyü’nde bir bağ evinde saklandığı ihbarını aldıktan sonra jandarma ekipleri ile harekete geçtiklerini belirten polis memuru, sanığı bağ evinde yakaladıklarını söyledi. 

TALİHSİZ KADININ KIZLARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
İlk duruşmada ifadeleri ile pes dedirten sanık Ziya Y. ikinci duruşmada da ifadesi ile kızlarından ve eski eşinin annesinden tepki aldı. Duruşmada söz alan anne Semra İ. “Kızımı her gün ölümle tehdit ediyordu. Arabası ile sürekli evimizin önünden geçiyordu. Söylediklerinin hiçbiri doğru değil. Durakta oturan iki kişi yıllardır birlikte çalıştığı iş arkadaşları” dedi. Talihsiz kadının kızları ise duruşmada gözyaşlarına hakim olamadı. Babalarının “Başkaları ile ilişkisi vardı, beni aldatıyordu” ifadelerinin üzerine sert tepki gösteren Mine M., dayanamayarak gözyaşları arasında duruşma salonunu terk etti. Talihsiz kadının diğer kızı Habibe M. ise babalarının en ağır cezayı almasını istedi. “Sen yalnızca annemi değil hepimizi öldürdün” diye haykıran Habibe M., “Seni Allah’a havale ediyorum. Nasıl kıydın anneme. Vicdansız” diyerek gözyaşlarına boğuldu. 

SAVCI MÜTALAASINDA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEDİ
Mahkeme heyeti davanın ikinci duruşmasında esas hakkında mütalaasını verdi. Sanığın Ümmü İpek’i tasarlayarak adam öldürme suçundan (ağırlaştırılmış müebbet) cezalandırılmasını talep etti. 

SANIK AVUKATI SAVUNMA İÇİN EK SÜRE İSTEDİ 
Müşteki avukatları ve davacılar mahkeme heyetinin ağırlaştırılmış müebbet talebine katıldıklarını söyledi. Ancak sanık Ziya Y.’nin avukatı esas hakkında savunma için mahkeme heyetinden ek süre istedi. Sanık avukatının ek süre talebini değerlendiren mahkeme heyeti duruşmayı 18 Eylül Salı gününe erteledi. Salı günü görülecek duruşmanın ardından tutuklu sanık Ziya Y.’nin tasarlayarak adam öldürmek suçundan cezalandırılması bekleniyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA