AV SEZONU BAŞLIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AV SEZONU BAŞLIYOR


 

Mersin’de, Nisan ayında kapanan denizlerdeki avcılık sezonu 16 Eylül itibariyle başlayacak. “Vira bismillah” diyerek sezonu açacak balıkçılar tüm hazırlıklarını tamamladı.

GİZEM EKİCİ

Mersin İl Tarım ve Ormancılık Müdürü Arif Abalı, kentte Nisan ayında sona eren denizlerdeki avcılık sezonunun 16 Eylül itibariyle başlayacağını açıkladı. “Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak tüm balıkçılarımıza yeni sezonda şanslı ve bereketli bir avlanma sezonu dilerim” diyen Abalı, “İlimiz 321 kilometrelik sahil şeridi ile Ülkemizin önemli bir liman, tarım ve balıkçılık kentidir. 15 Nisan 2018 tarihinde tüm denizlerimizde avcılık sezonu kapanmıştır. Akdeniz de 16 Eylül 2018 tarihinde ilimize bağlı 106 adet gırgır ve trol teknelerine yeni avcılık sezonu açılacaktır. 
Denizlerimizde gırgır ve trol tekneleri ile avcılığın başlaması ile beraber yoğun olarak sardalya, barbunya, dil balığı, karides, tekir gibi ekonomik değeri yüksek balık türleri avlanacak olup halkımız bol miktarda ucuz balık yiyecektir. Avlanan balıklar; iç piyasada tüketilmekle birlikte birçok Ülkeye de ihraç edilmektedir. Bölgemiz balık türleri açısından zengin bir popülasyona sahiptir. Bu da bölgemize yüksek bir katma değer sağlamaktadır. 
Su ürünleri avcılığının sürdürülebilirliğini temin etmek için Bakanlık ve Müdürlüğümüz olarak bir dizi denetimler yapılmakta olup; deniz, iç sular, karaya çıkış noktaları, satış yerleri, yol güzergâhları, soğuk hava depoları ve işleme tesislerinde denetimlere devam edilecektir. Ayrıca su ürünleri avcılığının sürdürülebilirliğinin sağlanması için, koruma ve kullanma dengesinin mutlaka sağlanması gerekmektedir.
Siz balıkçılarımızın avcılık kurallarına uyması, denizlere ve çevreye her zaman olduğu gibi hassas ve duyarlı olması gerekmektedir. Hiçbir kanun, polisiye tedbir sizlerin özellikle kendi aranızda kuracağınız otokontrol sistemi kadar etkili olamaz.
Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi "Denizde kısmetinizin peşinde geçireceğiniz günler, haftalar ve aylar boyunca ağlarınızın hep dolu çıkmasını diliyorum. Böylece hem sizlerin kazancı bol olacak hem de vatandaşlarımız uygun fiyatlara balık temin edecektir” diye konuştu. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA