MHP’LİLER MECLİSE KATILMADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MHP’LİLER MECLİSE KATILMADI!


 

Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısına MHP’li belediye başkanları Burhanettin Kocamaz, Hamit Tuna, Şevket Can ve Mükerrem Tollu ile çok sayıda meclis üyesi katılmadı.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 Yılı Eylül Ayı Toplantısı’nın İkinci Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan başkanlığında gerçekleştirildi.
Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda idare tekliflerine ait 11 ve komisyon raporlarına ait 14 madde olmak üzere toplam 25 madde görüşüldü. Meclis toplantısında birçok MHP’li belediye başkanı ve meclis üyesinin katılmaması dikkat çekti. Kulislerde belediye başkanları ve meclis üyelerinin günlerdir süren tartışmalardan dolayı meclis toplantısına katılmadığı öne sürüldü.

MHP’Lİ BAŞKANLAR VE MECLİS ÜYELERİ MECLİSE KATILMADI!
MHP’li Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz ve MHP Büyükşehir Belediyesi Adayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın meclise katılmaması dikkat çekti. Kocamaz ve Tuna’nın yanı sıra MHP’li Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ile çok sayıda MHP’li Meclis üyesinin toplantıya katılmaması gözlerden kaçmadı. Başkan Kocamaz’ın Malezya’da olmasından dolayı meclis toplantısına katılmadığı bildirilirken, Tuna’nın ise Tollu ile birlikte Erdemli’de siyasi temaslarda olduğu öğrenildi.

YOL YAPIM DAİRESİNE EK BÜTÇE!
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’nın 2018 yılı bütçesinin yılsonuna kadar yetmeyeceği için ek bütçe verilmesi kararlaştırıldı. Kararın ardından, 121 milyon 725 bin 800 TL ödenek Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi bütçesine aktarıldı.

TOROSLAR CEMEVİNE DESTEK
Büyükşehir Belediyesi Meclisi Eylül Ayı İkinci Birleşimi’nde Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Mersin Şubesi’ne destek verilmesi ile ilgili maddeyi oy birliği ile kabul etti. Yapılacak destek kapsamında Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bütçesinden Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Mersin Şubesi’ne 1 milyon TL maddi yardımda bulunulması ve konu ile ilgili protokol yapma yetkisinin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 

“MERSİN TARIM GIDA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ” KURULUYOR
Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 16.12.2016 tarih 1253 sayılı kararı ile Mersin İli, Tarsus İlçesi, Alifakı ve Heleke Mahalleleri ve Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde ‘Mersin Tarım Gıda Teknoloji Geliştirme Bölgesi' kurulması kararı alınmıştı.  Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Sanayi ve Ticaret Odası, Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası, Akdeniz İhracatçılar Birliği ve Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile ortak yürütülecek proje için kurulacak olan Anonim Şirkete 500 bin TL ile ortak olması ile ilgili madde oy birliği ile kabul edildi.

PLASTİK ATIKLARI İÇİN PROJE ÜRETİLECEK
Mersin Kent Konseyi Başkanlığı’nın öncülüğünde, Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odasının görüşleri doğrultusunda, yerel, bölgesel ekolojik ve ekonomik unsurları göz önünde bulundurarak, plastik kullanımının sınırlandırılması ve ambalaj atıklarının geri dönüşümünün sağlanarak, çevre koruma bilincinin geliştirilebilmesi konusunda Mersin’de farkındalık yaratacak yeni projeler geliştirmesi ile ilgili madde oy birliği ile kabul edildi.

MACİT ÖZCAN SPOR KOMPLEKSİ’NDENKİ FUTBOL SAHALARI ÜCRETLENDİRİDLİ
Macit Özcan Spor Kompleksi içerisinde bulunan futbol sahalarının ücretlerinde güncelleme yapıldı. Komplekste bulunan saha ücretlerinin 27 Kasım 2017 tarihli kararda ‘sehven’ ücretlendirilmediği belirtilirken, yeni kararla birlikte futbol sahalarının 1 saatlik kiralama ücreti gündüz 100 TL, akşam 19.00’dan sonra ise 150 TL olarak belirlendi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA