“ESNAF ZOR DURUMDA” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ESNAF ZOR DURUMDA”


 

Mersin ESOB Başkanı Dinçer, esnafın zor günler geçirdiğini söyledi. Kepenk kapatan esnaf sayısının artacağını kaydeden Dinçer hükümete, “Esnafı zor duruma sokan stokçular için önlem alın” çağrısı yaptı.

SONER AYDIN

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, Ahilik Haftası dolayısıyla Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyaret gerçekleştirdi. İçinde bulunduğumuz haftada çeşitli etkinliklerle Ahilik Haftası’nı kutlayacaklarını belirten Dinçer, “Yeni nesle ahilik teşkilatını anlatmaya çalışıyoruz. Etkinlikler çerçevesinde ziyaretler gerçekleştireceğiz. Perşembe günü Ulu Camii Meydanı’nda kutlamaların startını vereceğiz” dedi. Son günlerde yaşanan ekonomik soruna da değinen Dinçer, küçük esnafın boğulduğunu söyledi.

“ESNAF SIKINTILI GÜNLER GEÇİRİYOR”
Esnafın ayakta kalması için değişik kampanyalar yapmaya çalıştıklarını ancak yeterli olmadığını kaydeden ESOB Başkanı Dinçer, özellikle fırsatçıların esnafı zora soktuğunu söyledi. Dolardaki artışın esnafı iş yapamaz halde getirdiğini dile getiren Dinçer, “Esnaf sıkıntılı günler geçiriyor, işin gerçeği bu. Doların bu kadar yükselmesi en fazla zararı esnafa veriyor. Arada fırsatçılar var. Biz zam yapma taraftarı değiliz. Biz zaten elimizdekini satmakta zorlanıyoruz. Dolardaki artış insanları da alışveriş yapmaya ürkütüyor. Her yıl yaklaşık 5 bin esnaf kepenk kapatıyor ama bu yıl sayı artacak. Biz esnafı ayakta tutmak, üzerindeki yükü almak adına bakanlıkla sürekli görüşme halindeyiz. Bir bakıyoruz una zam gelmiş. Undaki zam yüzde 40’a varmış. Ekmeğin fiyatı arttı. Elektriğe düzenli zam geliyor. Bunu hiç kimse engelleyemiyor. Ardından ulaşım sektörü mecburen zam talebinde bulundu. Aslında aradaki stokçuların, kontrol edilemeyen grupların fiyat artışları bizi boğuyor. Bunu TESK genel başkanımız da dile getirdi. Bu stokçulara engel olmamız lazım. Çünkü fiyatların artması bizim satışlarımızın, kazancımızın düşmesine neden oluyor. Biz arada kalan kesimiz. Küçük esnaf zor günler geçiriyor. Zaman zaman vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz, alışverişinizi küçük esnaftan yapın diye. Umarım bu sorunlara bir an önce çözüm bulunur” diye konuştu. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA