DERS ZİLİ ÇALDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DERS ZİLİ ÇALDI


 

Türkiye genlinde olduğu gibi Mersin’de de 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı ilk ders zili dün çaldı. Mersin’de bin 187 okulda, 26 bin 259 öğretmen ve 389 bin 955 öğrenci ders başı yaptı.

GİZEM EKİCİ

Mersin’de 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlaması sebebiyle İlköğretim Haftası Kutlama Programı kapsamında ilk olarak Mersin Cumhuriyet Alanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk bırakıldı.
Kocatepe İlkokulu’nda devam eden programa; Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Adem Koca, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Milletvekili Hacı Özkan, İl Protokolü’nün yanı sıra çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşının okunmasının ardından Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yeni eğitim öğretim yılı nedeni ile yayınladığı kutlama mesajı okundu.
Törende bir konuşma yapan Mersin Valisi Ali İhsan Su; birey ve toplumların gelişmişlik ölçütlerinin başında eğitimin geldiğini belirterek, ülkemizi dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına taşıma ve milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefine ancak eğitim ile ulaşabileceğimizi vurguladı.
Bu çerçevede geleceğin teminatı çocukların en iyi koşullarda eğitim almaları için okulların fiziki ve teknik standartlarını sürekli geliştirmeye, derslikleri son teknoloji eğitim cihazları ve çağdaş materyallerle donatmaya devam etmekte olunduğunu ifade eden Su, 2018-2019 eğitim öğretim yılının, ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ettiğini söyledi.
Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Adem Koca da yaptığı konuşmada; “İlimizde bugün bin 187 okul, 26.259 öğretmen, okula yeni başlayan 29 bin 543 anasınıfı ve 32 bin 127 1. Sınıf öğrencisi olmak üzere toplam 389 bin 955 öğrenciyle, yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanı içindeyiz.
Fedakâr Öğretmenlerimiz, size emanet edilen bu değerlerin sizden neler beklediğini en iyi siz biliyorsunuz. En güzelini yapacağınıza eminim. Çocuklarımızın yaratıcılığının değerlendirilmesi ve geliştirilmesi de sizlerin görevidir. 
Sevgili çocuklar; evinizden sonra değerli vakitlerinizi ayıracağınız ikinci yuvanız- okullarımız- açıldı. Okulunuza dört elle sarılınız, onun sizlere sunduğu bütün İmkanları en iyi şekilde kullanmaya çalışınız. Öğretmenlerinizden, en iyi biçimde yararlanınız. Yeni eğitim-öğretim yılımızın başta öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere gerek velilerimize, gerekse tüm memleketimize ve özellikle bu güzel şehrimize hayırlı olması temenni ediyor; başarılarla dolu, sağlıklı bir eğitim yılı geçirmenizi diliyorum” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA