“HUKUK ÖÇ ALMA ARACI OLARAK KULLANILMAMALI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HUKUK ÖÇ ALMA ARACI OLARAK KULLANILMAMALI”


 

Hukuk fakültelerinden mezun olup avukatlık stajına başlayacak olan 6 stajyer avukat, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret etti.

Baro’dan yapılan açıklamaya göre; Yeşilboğaz meslektaşlarına yönelik yaptığı konuşmada, İstanbul’da yaklaşık 1 yıldır hukuka aykırı bir şekilde tutuklu olan avukat Selçuk Kozağaçlı dâhil olmak üzere, 17 avukatın İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 14.09.218 tarihinde akşam saatlerinde tahliyelerine karar verilmiş olup, ancak 24 saat geçmeden tekrar tutuklamaya matuf yakalama emri çıkartılmasının hukuksuzluk olduğunu vurguladı.

“HUKUK KURALLARINI KİŞİYE DEĞİL, OLAYA GÖRE UYGULAYIN”
Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, “Meslektaşlarımız yapmış oldukları savunma mesleği nedeniyle tutuklandılar, savcılık 1 sene onların dosyasını inceledi, 5 gün boyunca meslektaşlarımızın yargılamaları yapıldı. 5 günün neticesinde mahkeme avukatların tahliyesine karar verdi. Buna rağmen 24 saat geçmeden bir savcının basmakalıp itiraz dilekçesi ile tekrar yakalama kararı çıktı ve bu hukuken mümkün değildir. Bu hukuksuzluktur. Kime yapıldığı çok önemli değil. Bugün A’ya yapılır, yarın B’ye yapılır, bu devam ederse Z’ye kadar devam eder. Hukuk kurallarını asla kişilerle özdeşleştirmeyin. Kiminiz hâkim, kiminiz savcı, kiminiz avukat olacaksınız. Kürsünün ne tarafında olursanız olun, hukuk kurallarını olaya göre uygulayın. Kesinlikle kişiyi değil, olayı yargılayın. Hukuk kurallarını kişiye göre uygularsanız, hukuka çok büyük zarar verirsiniz, kendinizi inkâr edersiniz, biat edersiniz. Yarın aynı kuralları size uygularlar” şeklinde konuştu. 

“BU HUKUKSUZLUĞA GÖZ YUMMAYACAĞIZ, MÜCADELE EDECEĞİZ”
Hukukun asla öç alma aracı olarak kullanılmaması gerektiğini belirten Yeşilboğaz, “Toplumun gerçek anlamda vicdanının rahat edebilmesi için, bir arada yaşayabilmesi için ve devlete güvenebilmesi için maddi gerçeğin yani; kimin haklı, kimin haksız olduğunun ortaya çıkarılması çok önemli. Avukatlar bunun en büyük aracısıdır. Diğer baro başkanlarımızla birlikte bu hukuksuzluğa göz yummayacağız, mücadele edeceğiz. Sizler de böyle olun. Böylelikle insanlık onurunuzu ve hukukçu onurunuzu korumuş olursunuz” diye konuştu.
Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz konuşmasında ayrıca, meslektaşlarına mesleğin etik kuralları hakkında bilgiler vererek, staj dönemini kaliteli bir şekilde geçirmelerini tavsiye etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA