ŞAMPİYONLUK KOLAY OLMAYACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞAMPİYONLUK KOLAY OLMAYACAK


 

Süper Amatör Lig’de ikinci hafta perdelerini kapattı. Ligde alınan sürpriz sonuçlar şampiyonluğun kolay olmayacağını gösterdi.

ALİ ŞANLI

Mersin Süper Amatör Lig’de 2. hafta karşılaşmaları oynandı. Şampiyonluğa oynayan ekiplerden İdman Yurdu 1925, Meskispor ve Erdemli Belediyespor haftayı puansız kapatarak büyük yara aldı. Haftanın merakla beklenen Toroslar Belediyespor -Meskispor maçında ise gülen taraf Toroslar ekibi oldu. Toroslar, rakiplerinin puan kaybettiği hafta kazanarak büyük avantaj elde etti. Ligin 2. haftasında 23 gol atıldı. Lig incelendiğinde kısır bir hafta geçtiği net bir şekilde görülüyor.

RAHAT KAZANDI

Ligde ikide 2 yapan Toroslar Belediyespor da moraller yerinde. Güçlü rakibi Meskispor’u 2-1 yenen Yeşil Beyazlı ekip düşük tempoda oynanan maçta ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. Her iki takımın da kontrollü oynadığı karşılaşmada fazla gol pozisyonu çıkmadı. Dengeli geçen maçta girdiği pozisyonları değerlendiren Toroslar şampiyonluk yolundaki güçlü rakibini 2-1 yenerek ligin başında büyük avantaj yakaladı.

Bu sezon yeniden yapılanmaya giden, yine büyük paralar harcayan Meskispor ise ligin 2. haftasında mağlubiyetle tanıştı. Fazla etkili oynamadığı, kontrollü oyunu seçen Meskispor 2 gole engele olamayınca maçtan mağlup ayrıldı. Ligin 2.haftasın da mağlubiyet ile tanışan Mavi Beyazlı ekipte morallerin bir hayli bozuk olduğu gözlendi.

ALIŞKANLIK YAPTI

Büyük bütçelerle kurulan, gelecekte Mersin İdman Yurdu’nun yerini alması beklenen İdman Yurdu 1925 ligin 2. haftasında 1 puan alarak hayal kırıklığı yarattı. Sahasında K.Milliye takımı ile 1-1 berabere kalan İdman Yurdu 1925’in büyük umutlarla çıktığı maçta puan kaybı yaşaması ligin ilk haftalarında dengeleri bozdu. Önümüzdeki hafta şampiyonluğun büyük adaylarından biri olan Anamur Belediyespor ile deplasmanda karşılaşacak olan Kırmızı Lacivertli ekibin bu maçta yaşayacağı puan kaybı sonrasında zor günler yaşayacağı düşünülüyor.

DENGESİZ TAKIM

Erdemli Belediyespor ligin ilk haftasında oynadığı güzel futbol ile ligin en pahalı takımlarından birini yenmişti. İdman Yurdu 1925 takımını yenerek büyük hava yapan Erdemli Belediyespor, ligin yeni takımı Homurlu temsilcisine 3-1 kaybederek şaşırttı. İlk hafta aldığı galibiyetle lige havalı giriş yapan Erdemli ekipte bu beklenmedik mağlubiyet can sıksa da Hakan Baygın yönetimindeki takımın çabuk toparlanacak gibi. Kaliteli bir kadroya sahip olan ekip de bu mağlubiyet erken uyarı olarak görülüyor.

PUANLAR PAYLAŞILDI

Ligde şampiyonluk isteyen Anamur Belediyespor da, Mersin'de Akdeniz Belediyespor'un konuğu oldu. Her iki takımın etkili oynamadığı maç 1-1 bitti. Belki de ligin en genç ekiplerinden birine sahip olan Akdeniz Belediyespor ilk 2 haftada sergilediği futbol ile spor kamuoyunun ilgisini çekmeyi başardı.

Anamur temsilcisi Anamur Belediyespor ise yaptığı güçlü kadroya rağmen ligin 2. haftasında puan kaybı yaşaması teknik ekibi ve yönetimini üzdü. 90 dakika boyunca istediği oyunu tam olarak sahaya yansıtamayan, gol bölgelerinde yetersiz kalan Anamur temsilcisi kısa süre içinde çözüm üretemez ise lige erken havlu atabilir.

YILDIRIM ETKİSİZ KALDI

Anamur Muzspor ile Tarsus Yıldırımspor arasında oynanan maçta tam 4 gol çıktı. Bütün goller Anamur temsilcisinden gelince maçı 4-0 kazandı. İlk dakikadan son dakikaya kadar baştan sona üstün bir oyun sergileyen Anamur Muzspor 4 gol atarak rakibini eli boş gönderdi. Bu sezon lige çıkan Tarsus temsilcisi ise yenen 4 golden çok sergilenen kötü futbol üzdü.

TARSUS YOL ALDI

Lige yeni çıkan ekiplerden olan Tarsus Belediyespor Yolspor'u 3-2 yenerek yoluna devam etti. Güzel ve çekişmeli geçen maçta atılan 5 gol ile izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Tarsus ekibi aldığı 3 puan ile şampiyonluk yarışında bende varım derken Yolspor'da ilk 2 haftada 0 çekmesi takımı huzursuz etti.

SÜPER AMATÖRDE 2. HAFTA TOPLU SONUÇLAR ŞU ŞEKİLDE.

Mersin İdman Yurdu: 3 Ormanspor: 0

İdman Yurdu 1925: 1 Kuvayimilliyespor: 1

Akdeniz Bld.Spor: 1 Anamur Bld.Spor: 1

Toroslar Bld.Spor: 2 Meskispor: 1

Anamur Muzspor: 4 Tarsus Yıldırımspor: 0

Tarsus Belediye: 3 Yolspor: 2

Homurlu 1951: 3 Erdemli Bld.Spor: 1


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA