PAZARCILARDAN TATİL TEPKİSİ: “YARGIYA GİDERİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PAZARCILARDAN TATİL TEPKİSİ: “YARGIYA GİDERİZ”


 

Hal kompleksinde Cumartesi günlerinin tatil edilmesine tepki gösteren Pazarcılar Odası Başkanı Abdulhalim Batur, Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin yürürlükten kaldırılan bir kanuna göre işlem yaptığını öne sürerek, yargıya gideceklerinin mesajını verdi.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Pazarcılar Odası, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait Toptancı ve Sebze Meyve Hal Kompleksi’nde Cumartesi günlerinin tatil ilan edilmesine düzenlediği basın açıklaması ile tepki gösterdi. 
Pazarcı esnafına; Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyon Başkanı Ali Karaca, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Ömer Şahbudak, Manavcılar Odası Başkanı İzzet Mireş, Soğan Patates Dernek Başkanı İbrahim Arvas, komisyoncu esnafı ve pazarcılarda destek verdi. 
Burada konuşan Mersin Pazarcılar Odası Başkanı Abdulhalim Batur, Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin uygulamadan kaldırılan bir yasa kapsamında söz konusu tatil kararını aldığını iddia ederek, kararın geri çekilmemesi halinde yargıya gideceklerini kaydetti. Cumartesi günlerinin tatil edilmesi halinde sebze ve meyve üreticilerinin, sevkıyatçılarından oluşan büyük bir kitlenin mağdur olacağını kaydeden Batur, ürünlerinde 1 gün bekleyeceği için hem zarar göreceğini hem de değerinin çok altında satılacağı uyarısı yaptı. 

“HİÇ KİMSEDEN GÖRÜŞ ALINMADI”
Mersin’in merkez Toroslar, Akdeniz, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinde haftanın 7 günü boyunca toplamda 67 farklı noktada semt pazarlarının kurulduğunu hatırlatan Batur, halin tatil edildiği Cumartesi gününde 11 farklı noktada semt pazarı kurulduğunu hatırlattı. Ayrıca ilgili yasaya göre Toptancı hallerinin açılış kapanış saatleri ile çalışma dönemleri ve günlerinin belirlenmesinde ilgili meslek örgütlerinin görüşünün alınması gerektiğinin altını çizen Batur, “Bu konuyla ilgili karar kesinleştikten sonra bilgi amaçlı odamıza yazı gönderilmiştir. Bu karar alınırken odamızdan, üreticilerden bire bir ilişkisi olan ve zarar görecek kişi ve meslek örgütlerinden görüş alınmamıştır” dedi. 

“TATİL KARARI HUKUKA AYKIRI”
Öte yandan üretimin arttırılması amacıyla çıkarılan 394 sayılı Hafta Tatili Hakkında Kanun’un, sanayinin geliştirilmesi ve üretimin desteklenmesi amacıyla 7033 sayılı kanun değişiklikleri ile kaldırıldığını söyleyen Batur, Büyükşehir Belediyesinin söz konusu yürürlükten kaldırılan kanun kapsamında tatil kararı aldığını iddia etti. Batur, “Yürürlükten kaldırılan ve uygulama yeri olmayan kanun uyarınca alınan karar açıkça hukuka aykırıdır. Pazarcı esnaflarımızın, sebze-meyve üreticilerinin, sevkıyatçıların, köylü ve çiftçinin zararlarının bir an önce önlenmesi için hafta tatili olarak Cumartesi değil, gerekiyorsa Pazar günü kapansın diyoruz”    



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA