TÜRKİYE’NİN GÖZ BEBEĞİ ZORDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜRKİYE’NİN GÖZ BEBEĞİ ZORDA!


 

21 Eylül Dünya Alzheimer Günü öncesi Türkiye’de bir ilk olan Alzheimer Yaşlı Yaşam Merkezi, ekonomik sıkıntılar nedeniyle faturalarını dahi ödeyemiyor!

Mehmet Nabi Batuk

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Yönetim Kurulu, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’ne ilişkin kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Yenişehir İlçesi’nde yer alan Yaşlı Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya; Dernek Mersin Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge, Dernek Saymanı Abdurahman Çokgünlü, Mersin Perakendeci İş Adamları Derneği (MEPİAD) Başkanı Özcan Demir, diğer yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı. Toplantıda Başkan Özge ile sayman Çokgünlü, çalışmalar hakkında bilgiler vererek, bakım ücretlerine ilişkin polemiğe yanıt verdi. 

“GELİRİMİZ 180 BİN-GİDERİMİZ 250 BİN LİRA”
Toplantıda ilk olarak konuşan Abdurahman Çokgünlü, hastalardan aldıkları bakım ücretlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tepkilere açıklama getirdi. Dövizde yaşanan dalgalanma ve sonrasında gelen zamlarla birlikte giderlerinin arttığına dikkat çeken Çokgünlü, “Devletten ve vatandaştan aldığımız bakım ücretleri çok geride kaldı. Bizim hastalarımızdan tahsis ettiğimiz ücretler bugüne kadar 2 bin 665 liraydı ama şimdi 4 bin lira oldu. Belki de önümüzdeki günlerde bu ücretler 4 bin lirayı da aşabilir. Merkezimizde 60 hastamız tedavi görüyor ve bakım hizmetleri yapılıyor. 60 hastadan topladığımız 180 bin liralık gelirimiz var. Ancak bizim burada sağladığımız hizmet A sınıfıdır. Personelimizi daha zinde çalışabilmesi için 8 saatten fazla çalıştıramıyoruz. Diğer maliyetlerle birlikte buranın aylık gideri 250 bin liraya tekabül ediyor. Burada ortaya çıkan 100 bin liraya yakın açığı da derneğimiz tarafından karşılamaya çalışıyoruz” dedi.   

“28 BİN LİRALIK FATURAYI ÖDEMEK İÇİN KARIN AĞRILARI ÇEKİYORUZ”
Yaşlı Yaşam Merkezi’nin, elektrik, doğalgaz, temizlik ve etkinlik giderlerini karşılamak için yoğun mücadeleler verdiklerini ifade eden Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge de, bakım ücretleri ile ilgili olarak kamuoyunun yanlış yönlendirilmeye çalışıldığını kaydetti. “Burada düzenlenen söyleşiler ve diğer etkinliklerin katılımı ücretsizdir. Bizim temizlik, enerji maliyetlerimiz var. Buranın yasal olarak bir işletme kimliği var. Biz bu ay gelen 28 bin liralık elektrik faturasını ödemek için karın ağrıları çekiyoruz. Eğer bu temel giderlerini kamu kurumları karşılasa biz aldığımız bakım ücretlerini dahi almayız” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA