ÇORAK ARAZİLER GELİR KAPISI OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇORAK ARAZİLER GELİR KAPISI OLDU


 

Mersin’de Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle, çorak araziler 146 üreticiye 250 bin 400 adet nergis çiçeği soğanı dağıtılması ile gelir kapısı oldu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; 2015 yılı itibariyle ‘Nergis Çiçeği Yetiştiriciliği ve Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında nergis çiçeği soğanı dağıtımı yapmaya başlayan ekipler, üreticiye ek gelir sağlama imkanı ve Mersin’e alternatif tarım faaliyetleri kazandırmayı başardı. Nergis Çiçeği Yetiştiriciliği ve Yaygınlaştırılması Projesi’ni hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi,  2015 yılında 63 üreticiye 50 bin 400 adet, 2016 yılında 23 üreticiye 50 bin adet ve son olarak da bu yıl 60 üreticiye 150 bin adet katmerli, kokulu, arpa çeşidi nergis çiçeği soğanı dağıtarak, toplam 146 üreticiye 250 bin 400 adet nergis çiçeği soğanı dağıtmış oldu. Gerçekleştirdiği dağıtımlar ile üreticilerin gelir seviyelerinin arttırılmasında da önemli bir başarıya imza atan Büyükşehir Belediyesi ile taşlık ve kullanılmayan araziler tarıma kazandırılırken, çiftçi ise nergis yetiştiriciliği ile kazancına kazanç ekliyor. Proje kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı teknik personellerince üreticilere uygulamalı ve teorik eğitim verilirken, ürünlerin yetişme aşamasında da teknik personellerce gerekli arazi kontrolleri yapılarak verimli ve kaliteli ürün yetiştiriciliği için çalışmalar da yürütülüyor.

“ÇİFTÇİDEN DESTEĞİMİZİ ESİRGEMEDİK”

Her koşulda tarımın ve üreticinin yanında olduklarını belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Göreve geldiğimiz günden bu yana Mersin’i her anlamda ayağa kaldırmak için çaba gösterdik. Bu alanlardan bir tanesi de tarım. Üreticilerimizin yanında olarak, çiftçiden desteğimizi esirgemedik. Yerel yönetimler olarak bizler tarımın geleceğini düşünmek zorundayız. Bu anlayışla, ürünün toprakla buluşmasından tutun da, ürünün değerlenmesine, sevkiyatına ve üreticinin cebine artı kazanç sağlamasına kadar tarıma her alanda destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. Tarım için suyun ne kadar önemli olduğu biliciyle 2014 yılından itibaren 201 sulama tesisine 510 bin metre sulama borusu teslim ettik. Yaptığımız bu projeler öyle güzel sonuçlar verdi ki tarıma sağladığımız kazanç 4 buçuk yılda 398 milyon TL’ye ulaştı” dedi.

KULLANILMAYAN ARAZİLER TARIMA KAZANDIRILDI

Nergis Çiçeği Yetiştiriciliği ve Yaygınlaştırılması Projesi ile 2015 yılında, mevcut tarımsal yelpazeyi zenginleştirecek alternatif ürün faaliyetleri oluşturmak için Tarsus ilçesi Kızılçukur mahallesinde 63 üreticiye 50 bin 400 adet, 2016 yılında Erdemli ilçesi Hüsametli ve Arslanlı mahallelerinde 23 üreticiye 50 bin adet ve son olarak 2018 yılında da Toroslar İlçesi Doruklu, Dalakderesi, Çamlıdere  ve Tarsus İlçesi Böğrüeğri mahallelerinde nergis soğanı üretmek için talepte  bulunan 60 üreticiye  toplam 150 bin adet katmerli, kokulu, arpa çeşidi nergis çiçeği soğanı dağıtarak taşlık veya kullanılmayan parçalı arazilerin tarıma kazandırılmasını sağladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA