SESİZ KAHRAMANLAR ATA’NIN HUZURA ÇIKTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SESİZ KAHRAMANLAR ATA’NIN HUZURA ÇIKTI


 

Atatürk’e gazi unvanı ve mareşal rütbesi verilmesinin 97’inci yıldönümü ile Gaziler Günü Mersin’de düzenlenen törenle kutlandı. Kent protokolü ve gaziler sabahın erken saatlerinde Cumhuriyet Alanı’nda buluşarak Atatürk büstüne çelenk sundu.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’de, Atatürk’e gazi unvanı ve mareşal rütbesi verilmesinin 97’inci yıl dönümü ile Gaziler Günü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen törene; Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kerim Tufan, AKP, CHP ve İYİ Parti Mersin milletvekilleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Cındız, gaziler, askeri erkan, gazi aileleri ve vatandaşlar katıldı. Törende, Vali Su, Tuğamiral Gürbüz, Başkanvekili Tufan ve Başkan Cındız tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak hemen akabinde İstiklal Marşı okundu.

“GAZİ YORGUN ARGIN SİPERLERİN, MEVZİLERİN SESSİZ ÇIĞLIĞIDIR”

Törende gaziler adına bir konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Cındız, “Gazi kimdir sizce? Bir dönem savaş meydanlarından, uçsuz bucaksız çöllerden geçit vermez, karlı dağların vadilerinde durmaksızın yaralı, bereli, yorgun argın dönen midir yada özgürlüğü seçip onu elde etmek için hayatını ortaya koyuşu mudur? Madalya ile ödüllendirilen o zamanların yağız dur durak bilmeyen delikanlıları, şimdilerin dedesi midir?  Gazi yorgun argın siperlerin, mevzilerin sessiz çığlığı Çanakkale’de Afyon’da, Kars’ta, Erzurum’da, Adana’da ve Anadolu’nun bilmediğimiz herhangi bir yerinde sessiz sedasız ama kahramanca hayata veda eden vatan evladıdır. Gazi çetin bir harbin ortasında topla tüfekle kan olup akan, arkadaşı Mehmet Çavuş’u kollarında şehit veren şimdi bayramlarda deyim yerindeyse iki büklüm ama onuru ile dimdik geçendir. Gazi Çanakkale’dir, Gazi Sakarya’dır, Gazi Kars’tır, Gazi Kore’dir, Gazi Kıbrıs’tır, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür” diye konuştu.

Tören kent protokolü ve gazilerin katıldığı hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA