ADAY GÖSTERİLMEYEN KOCAMAZ İYİ PARTİ’YE Mİ GEÇECEK? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ADAY GÖSTERİLMEYEN KOCAMAZ İYİ PARTİ’YE Mİ GEÇECEK?


 

Mersin’de temaslara başlayan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavuncu, ittifak düşüncelerinin olmadığını söyledi. Kavuncu, Kocamaz iddiaları için ise “Talep gelirse değerlendiririz” ifadelerini kullandı.

SONER AYDIN

İYİ Parti yerel seçim çalışmaları için düğmeye bastı. İYİ Parti Milletvekilleri, Kurucular Kurulu Üyeleri ve il teşkilatı üyeleri Mersin’de sahaya indi. Mersin’de temaslara başlayan ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu’nun liderliğini ettiği heyette Mersin Milletvekilleri Behiç Çelik ve Zeki Hakan Sıdalı ile Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal yer aldı. İlçelerde temaslarını tamamlayan heyet Gazeteciler Cemiyeti’nde basının karşısına geçti. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Kavuncu, ittifak ve Burhanettin Kocamaz’ın İYİ Parti’den adaylığı iddialarını da yanıtladı.

“31 MART’TA İSTEDİĞİMİZ SONUCU ALACAĞIZ”

İyiler Kervanı Yol’da projesi adı altında İYİ Parti Genel Merkezi tarafından oluşturulan komisyonların Pazartesi günü 31 ile yayıldığını dile getiren Buğra Kavuncu, “Biz Ankara, Karaman ve Mersin’de temaslarda bulunuyoruz. Mersin’de programı il başkanımız planladı. Yerel seçimlerle alakalı bir nevi hazırlık. Hem bölgenin sorunları gözlemlemek hem de temaslarda bulunmak için bir fırsat olarak kullandık. Her şey istediğimiz gibi geçti. Karaman’da ve ilçelerimizde başarılı görüşmeler yaptık. Teşkilatlarımızın heyecanı motivasyonumuzu iki üç katına çıkardı. İnşallah 31 Mart’ta istediğimiz sonucu alacağız” dedi.

“HALK GEREKLİ TEPKİYİ SANDIKTA VERECEK”

İYİ Parti olarak 3 ana konuya ağırlık verdiklerini kaydeden Kavuncu, “Bunlardan birincisi 24 Haziran’da yapılan seçimler sonucunda Türkiye yeni bir sisteme geçti. Bu geçilen sistem yaşadığımız birçok problemin ana kaynağını oluşturuyor. Dolayısıyla bu yeni sistemle birlikte oluşan sıkıntıları anlatmaya çalışıyoruz. Tek adam rejimi her alanda kendisini hissettirmeye başladı. Her şey düzelecek dendi ama daha da kötüye gitti. Ekonomi kötüye gidiş, döviz kurundaki artış, kontrol edilemeyen enflasyon söz olmaktan çıktı vatandaşın canını yakmaya başladı. Vatandaş her gün gelen zamla önümüzdeki kışı nasıl geçireceğinin derdine düştü. Biz İYİ Parti bütün bu problemleri çözecek iktidara aday bir partiyiz. Kadrolarımız çok güçlü ve bütün bu sorunları çözecek kadroya sahibiz. Üçüncü konu ise dış politika. Dış politikada yaşanan karmaşa önceden son derece analitikti ama şimdi analitik düşünden uzak bir yaklaşım söz konusu. Bunun en somut örneği de Suriye’de yaşanan problemlerden dolayı ülkemizde oluşan göçmen sorunu. Bunların hepsi birbirini tetikliyor. Bunları çözecek olan yine halkımızdır. Halkımız gerekli tepkiyi verecektir. Biz gittiğimiz her ilde ilçede sivil toplum kuruşları, sanayi ve ticaret odaları, esnaf odaları ile görüştük. Buralarda ekonominin artık konuşulmaktan öteye geçtiğini, esnafın, iş insanların çarkını döndürmekte zorlandığını, kobilerin sorunlarının daha ciddi hale geldiğini gördük. Zor bir süreçten geçiyoruz. Her şeyi demokratik yollarla çözmek en sağlıklı yol. Biz bununla alakalı tüm çalışmalarımız yaptık. 31 Mart’ta yaşanan bütün sıkıntılara en güzel tepkiyi halkımız verecek” diye konuştu.

“İTTİFAK DÜŞÜNCEMİZ YOK”

Yerel seçimlerle alakalı olarak bir ittifak düşüncelerinin olmadığını sözlerine ekleyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavuncu, “Çalışmalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. Böyle de olmak zorunda. Bölgenin ihtiyaçlarını, öne çıkan problemlerini tespit edip en doğru adayı göstereceğiz. Öncelikli çalışmamız bu. Fakat böyle bir ihtiyaç ortaya çıkarsa, kamuoyundan böyle bir talep ya da bir teklif gelirse bunu da partimiz değerlendirir gerekli açıklamayı da kamuoyuna yapar. Şuan bizim o konuda öyle bir çalışmamız yok” ifadelerini kullandı.

“HER ADAYLIK İSTEYENE EŞİT MESAFEDEYİZ”

Önümüzdeki dönem MHP’den aday gösterilmeyen Burhanettin Kocamaz’ın İYİ Parti’den aday olacağına yönelik söylentileri de değerlendiren Kavuncu şunları söyledi: “Şuan herhangi bir aday yok. Biz İYİ Parti olarak Mersin’de hiç kimseye adaylık teklifi götürmedik. Biz teşkilatlarımızın yapılandırılması ile meşgulüz. Gelecek her türlü teklifi de değerlendiririz. Mecliste grubu olan, 5 buçuk milyon oy almış bir partiyiz. Bizimle birlikte hareket eden bölgesinde öne çıkmış her aday doğru bir adım atmış olur. Fakat bizden herhangi bir talep yok. Her adaylık isteyene eşit mesafede oluruz. Belli kriterlerimiz var, o kriterlere göre değerlendiririz.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA