“YÜRÜNECEK DAHA ÇOK YOLLAR VAR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YÜRÜNECEK DAHA ÇOK YOLLAR VAR”


 

MHP’den aday gösterilmeyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kendisini karşılamaya gelen destekçilerine seslenerek “Sizlerle beraber daha çok yürüyeceğimiz yollar var” demesi yeniden aday olacağı yorumlarına neden oldu.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı ilk oturumunun ardından yerel seçimlerde aday olmayacağını açıklayan MHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, gezi programının ardından Mersin’e döndü. Başkan Kocamaz, Çamtepe mevkiinde bazı vatandaşlar tarafından gerçekleştirilen davullu zurnalı tören ile karşılanırken bazı vatandaşların üzerinde "Mersin'in mimarı Burhanettin Kocamaz”, “Başkan Kocamaz seni kimse yıkamaz”, “Sen yürü binler yürüsün" yazan dövizler taşıdığı dikkatlerden kaçmadı. Daha sonra destekçilerine seslenen Kocamaz, ölünceye kadar Mersin ve Tarsus’a hizmet edeceği mesajı verdi. MHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna olmasına rağmen, “Herkes bilsin ki Burhanettin Kocamaz ölünceye kadar bu millete bu Mersin’e bu Tarsus’a hizmete devam edecektir. Şunu biliyorum ki sizlerle beraber daha çok yürüyeceğimiz yollar var” cümlelerini kullanması Kocamaz’ın yeniden aday olacağı yorumlarına neden olurken, Kocamaz, özellikle sosyal medyadaki gerilimin yatışması için sağduyu çağrısı yaptı.

“ELBETTE YAPILACAK ÇOK HİZMETİMİZ VAR”
Konuşmasının başında 25 yıldır siyaset yaptığını belirten Kocamaz, bu süreçte yanında olan herkese teşekkür etti. Sözlerinin devamında daha yapılacak birçok hizmetlerinin olduğunu kaydeden Kocamaz, şunları söyledi: “Sizlerle 25 yıldır bu yolları yürüyoruz bugüne kadar Mersin’e Tarsus’a ne kazandırdıysak sizlerle beraber kazandırdık. Mersin’imizi ve bütün ilçelerimizi sizlerin desteği ile hizmete doyurduk. Elbette yapılacak çok hizmetimiz var. Belediye Başkanlığı hem zor hem de vebali çok ağır olan bir görevdir. Allah’a çok şükür ki 25 yıldır bize güvenenlerin güvenini boşa çıkarmadık. Derdimiz hizmet, sevdamız ise memleket dedik Mersinimizi bir bütün olarak gördük. Bu kentte yaşayan kökeni, inancı, mezhebi, dünya görüşü, doğum yeri ne olursa olsun herkesi başımızın tacı ilan ettik.” 

“KOCAMAZ’IN ALLAHTAN BAŞKA KİMSEYE EĞECEK BİR BOYNU YOK”
Kendisinin aday olmaması ile ilgili olarak “Hepinizin üzüldüğünü biliyorum bende aynı şekilde sizlerin üzüldüğü için üzülüyorum” diyen Kocamaz, Türkiye’de aynı partiden 5 dönem belediye başkanlığı yapan tek kişi olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “Türkiye’de maalesef demokratik süreç halkın direkt kendini temsil edeceklerini seçmesi yolundan geçmiyor. Sisteme göre genel merkezler adayı belirliyor, aday adayları adaya dönüşüyor, ondan sonra sizlerin karşısına geliyor ve ananızın ak sütü gibi helal olan o temiz oylarınıza talip oluyor. Dolayısıyla Burhanettin Kocamaz’ın Mersin’de yönetime gelmiş olması, kentte kendilerine göre düzen kuranların işine gelmedi. İlk günden bu yana üstümüze oyun üzerine oyun kurdular ama Burhanettin Kocamaz’ı Tarsus’tayken beklide yakından tanıyamamışlardı. Çünkü Burhanettin Kocamaz’ın Allahtan başka kimseye eğecek bir boynu yoktur. Tabi ki tezviratlar, yanlış anlamalar oldu ve bu sürece bu haliyle geldik.” 

“YEREL SEÇİM ANKETLERİNDE SIKINTI YOKTU”
Mersin’de 24 Haziran seçimlerinin ardından MHP’nin 5’inci parti olmasına ilişkin eleştirilere yanıt veren Kocamaz, yerel seçimlerle ilgili yaptırdıkları anketlerde bir sıkıntı olmadığını hatta oylarının yükseldiğini söyledi. Yerel seçim anketlerinin 24 haziran seçimlerinden etkilenmediğini belirten Kocamaz, “Anketlerde yüzde 40’ın üzerinde yani 2014 seçimlerinden 10 puan daha yüksek olarak vatandaşımızın bize destek verdiğini gördük. Ancak şuna inanıyorum ki; bu son 10 günlük süreçte partili partisiz Mersin’in her yerinden bize ulaşan ve mesaj veren insanlar bu işin çok daha fazla oyla rahat bir şekilde sonuçlanabileceğini gösterdi” yorumunda bulundu. 

“KİM NE YAPARSA YAPSIN SİZLER METANETİNİ KORUYUNUZ”
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın MHP’den Büyükşehir belediye Başkan adaylığının kesinleşmesinin ardından sosyal medyada başlayan gerilimin azaltılması için partililerine çağrı yapan Kocamaz, “Kim ne yaparsa yapsın sizler metanetini koruyunuz ve saygı ve sevgi çerçevesinin dışına çıkmayınız. Sizler Mersin’e sahip çıkmaya devam ediniz” dedi.

“SİZLERLE BERABER DAHA ÇOK YÜRÜYECEĞİMİZ YOLLAR VAR”
Sözlerinin sonunda hayatının sonuna kadar Mersin’e hizmet etmeye devam edeceği mesajı veren Kocamaz, vatandaşlara da  “Sizlerle beraber daha çok yürüyeceğimiz yollar var” çağrısı yaptı. Kocamaz, “Biz belediye başkanı olmuşuz olmamışız hiç fark etmez ama şunu herkes bilsin ki Burhanettin Kocamaz ölünceye kadar Mersin ve Tarsus’a hizmet etmeye devam edecektir. Şunu biliyorum ki sizlerle beraber daha çok yürüyeceğimiz yollar var. Biz her zaman söylediğim gibi bu garip kardeşiniz 10 yaşında Başbuğ Alparslan Türkeş’in peşine takıldı. O günden bu yana koşmaya, yürümeye devam ediyoruz. Dolayısıyla ne yaparsak yapalım saygıyı, sevgiyi, barışı, hoşgörüyü, hedefleyerek en iyisini yapmaya çalışalım. İnşallah ortamı germeden, sakin bir şekilde süreci izlemeye devam edelim diyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA