NEFES KREDİSİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NEFES KREDİSİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI


 

Küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik hazırlanan, “KOBİ Destek Kredi Desteği’ başvuruları başladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, tüm oda ve borsaların katılımıyla, 6 bankanın da desteğiyle KOBİ’lere uygun koşullarla finansman desteği başladı. 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamaya göre; TOBB öncülüğüne üçüncü kez uygulamaya konan KOBİ Destek Kredisi, Odalara ve Borsalara kayıtlı olan Üye, KOBİ niteliğindeki firmalara 6 ay ödemesiz 18 ay vadeli 200 bin TL’ye kadar aylık 1,85 faiz ile kullandırıyor. Destekten faydalanmak isteyen KOBİ niteliğindeki Üyelerimiz Odamızdan alacakları belge ile çalıştıkları bankalara başvurabilecek.
Türkiye genelinde daha önce iki kez uygulanan Nefes Kredisi ile KOBİ’lere 2017’de 5 milyar liralık, 2018’in ilk yarısında ise 7,5 milyar liralık kaynak sağlanmıştı. TOBB, Odalar ve Borsalar, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası ve Kredi Garanti Fonu (KGF) işbirliğinde verilen krediler ile KOBİ’lerin kredi maliyetlerinin bir ölçüde de olsa düşürülmesi hedefleniyor.

KAYNAKLAR ÜYELER İÇİN SEFERBER EDİLDİ
Tüm Oda ve Borsalar kaynaklarını üyeleri için seferber etti. TOBB başta olmak üzere, Oda ve Borsaların desteğiyle KOBİ’lere 10 milyar liraya kadar yeni kredi imkanı sağlanması hedefleniyor. KOBİ Destek Kredisi’nin detayları ise şöyle: 
“KOBİ’ler Oda ve Borsalardan alacakları üyelik belgesi ile çalıştıkları banka şubesine başvurabilecek. KOBİ Destek Kredisi faizi aylık yüzde 1.85 olacak. Yani yıllık faiz yüzde 22 civarında olacak. Bir üye azami 200 bin lira kredi kullanabilecek. Kredi 6 ay ana para ödemesiz, sonrasında 12 eşit taksitli toplam 18 ay olacak. Kredinin yüzde 85’i Hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA