MEZİTLİ DEVLER ARENASINDA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ DEVLER ARENASINDA


 

Mezitli Belediyesi, hazırladığı dev projelerle New York, Sydney, Milan gibi dünya kentlerinin yarıştığı arenada şampiyonluk mücadelesi veriyor.

 Mezitli Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, kamuoyunda büyük ses getiren Başkan Neşet Tarhan’ın gurur projesi Kadın Üretici Pazarı, Çin’de düzenlenen 2018 Guangzhou Uluslararası Kentsel İnovasyon Ödülü Yarışmasında yarı finale kaldı. Dünyada 213 şehirden 313 başvurunun arasından sıyrılarak 15 proje içerisinde yer alan Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarları projesi Aralık ayında yapılacak yarışmada ülkemizin gururu olarak yarışacak.

Mezitli Belediyesi’nin Kadın Üretici Pazarları Projesi Uluslararası Arenada Türkiye’yi temsil ediyor. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın hayata geçirdiği ilk projelerden birisi olan Kadın Üretici Pazarları, Çin’de düzenlenen 2018 Guangzhou Uluslararası Kentsel İnovasyon Ödülü Yarışmasında yarı finale kaldı. 213 şehirden 313 başvurunun yapıldığı yarışmaya farklı, yenilikçi bir yaklaşımla kadının ekonomide, sosyal hayattaki statüsüne, haklarına sahip olmasını desteklemek amacıyla geliştirilmiş projesi ile katılan Mezitli Belediyesi son 15 arasına girdi.
Birleşik Şehirler ve Yerel Yönetimler (UCLG), Dünya Büyük Metropoller Birliği (Metropolis) ve Guangzhou Şehri tarafından desteklenen Guangzhou Uluslararası Kentsel Yenilik Ödülü (Guangzhou Ödülü),  kentlerde ve bölgelerde sosyal, ekonomik ve çevresel sürdürülebilirliğin geliştirilmesindeki yenilikleri tanımayı ve böylelikle vatandaşlarının refahını ve yaşam kalitesini ilerletmeyi amaçlıyor.

 MİLANO, NEW YORK, SANTA FE, SYDNEY, MEZİTLİ…
Mezitli’nin yarı finalde yarışacağı 15 şehir ve projeleri ise şöyle sıralandı:
1. Mezitli, Türkiye (Mezitli Kadın Üreticiler Pazarı)
2. Sydney, Avustralya (Yeşil Meydan: Zengin bir sanayi geçmişinden canlı, sürdürülebilir ve bağlantılı bir topluluğa)
3. Salvador, Brezilya (Canabrava Parkının Çevresel İyileştirme Programı - Caravana da Mata Atlântica)
4. Repentigny, Kanada (Herkes için bir şehir)
5. Wuhan, Çin (Kentsel atık dökümü "yeniden doğuşu" - ekolojik arıtma ve çoğulluğun geri dönüşü)
6. Türük, Çin (Uyumlu ve entegre bir Türük inşa etmek için yabancı hizmet girişimlerini yenilemek)
7. Santa Ana, Kosta Rika ("Santa Ana en Cleta": Kadınların aktif hareketliliği ve güçlendirilmesi: Bir bisiklete binmeyi, şehir bisikletlerini, yolların pasifleştirilmesini ve kamusal alanın yeniden tahsis edilmesini öğrenmek için atölye çalışmaları)
8. Surabaya, Endonezya (Better Surabaya için 3R Atık yönetiminde Halk Katılımcısı)
9. Milano, İtalya (Milan Gıda Politikası: Kentsel gıda sistemini daha sürdürülebilir, kapsayıcı hale getirmek için yenilikçi bir çerçeve)
10. Guadalajara, Meksika (Guadalajara'nın yurttaş liderliğindeki Metropolitan Koordinasyonu)
11. Utrecht, Hollanda (Çok paydaşlı ortaklıklar aracılığıyla SDG'lerin yerelleştirilmesi)
12. Kazan, Rusya (Kazan şehrinin yenilikçi sosyal ve ekonomik gelişimi)
13. eThekwini, Güney Afrika (Sürdürülebilir Sanitasyon Hizmetinin Sağlanması İçin Özel Sektörle Artan, Katılımcı, Programatik Resmi Olmayan Uzlaştırma Programı ve Ortaklıklarının İyileştirilmesi)
14. Santa Fe, Arjantin (Santa Fe'nin Batı Kentsel Doğal Koruma Alanı: hidroiklimsel riskleri kucaklamak)
15. New York, Amerika Birleşik Devletleri (Küresel Vizyon I Kentsel Eylem: Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nin (SDG'ler) New York'un Gönüllü Yerel İncelemesi)

KADIN GÜÇLENMEZSE TOPLUM GELİŞMEZ
Kadınların Mezitli’de daha iyi şartlarda olması için hazırladıkları projenin bu denli büyümüş olmasının kendisini son derece onurlandırdığını ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Burada tezgâh açan kadınlarımız ekonomik olarak daha güçlü oluyorlar. Kadınlarımız ekonomik olarak güçlenmedikçe ne siyasi ve toplumsal olarak daha güçlü olabilir ne de artık görmek istemediğimiz kadına şiddet ve cinayetin önüne geçilebilir. Kadınlarımız güçlenmedikçe Türkiye’de siyasi yönden de herhangi bir yere varmamız mümkün değil. Kadınlarımız artık daha dik ve güçlü duruyorlar” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA