CEMEVİ’NDE AŞURE ETKİNLİĞİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CEMEVİ’NDE AŞURE ETKİNLİĞİ


 

Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şube Başkanı Hasan Kılavuz, Aşure Günü’nde Alevilerin taleplerini gündeme getirdi.

Haber Merkezi

Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi'nin düzenlediği Aşure Günü binlerce kişinin katılımıyla yapıldı. Mersin Cemevi bahçesinde yapılan etkinliğe Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin milletvekilleri Hacı Özkan, Cengiz Gökçel, Ali Mahir Başarır, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kerim Tufan, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ile çok sayıda siyasetçi ve bürokrat da katıldı.
Gülbeng okunması ve semah gösterisinin ardından söz alan Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şube Başkanı Hasan Kılavuz, Türkiye'de Alevilerin iki kurumla bir türlü uzlaşamadığını, 'aralarının limoni olduğunu' söyledi ve bu iki kurumdan birinin Diyanet İşleri Başkanlığı birinin de Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu söyledi.
Cemevleri’nin Alevilerin ibadet yeri olarak tanınması, Alevi çocuklarının okullarda asimile edilmemesi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde Alevilik konusu işlenecekse bunun hazırlanmasına Alevi kanaat önderlerinin de katkı sunması taleplerini dile getiren Kılavuz, Hacı Bektaş-i Veli dergahına, Osmanlı sultanı Orhan Gazi tarafından astırılan kitabenin de yerine konulmasını istedi.
Mersin Valisi Ali İhsan Su da bir konuşma yaparak vatandaşları selamladı ve Kerbela olayı ile aşure gününün Türk kültüründeki etkisini anlattı.
Konuşmaların ardından aşureler dağıtıldı. Binlerce kişi aşure alabilmek için saatlerce sırada bekledi. Sanatçı Sevcan Orhan da bir konser sundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA