MERSİN’DE ’DOMATES TARLA GÜNÜ’ ETKİNLİĞİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE ’DOMATES TARLA GÜNÜ’ ETKİNLİĞİ


 

Silifke İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Gün, ilçede 24 bin dekar alanda 300 bin ton domates üretiminin yapıldığını söyledi.

Mersin'in Silifke ilçesinde, 'İyi Tarım Uygulamalarını Yaygınlaştırma Projesi' kapsamında 'Domates Tarla Günü' etkinliği düzenlendi. Ören Mahallesi Tekiralanı mevkiindeki etkinlikte konuşan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Gün, 2002 yılından itibaren Silifke'nin yayla mahallelerine sulama suyunun gelmesiyle birlikte domates üretiminin de başladığını söyledi. Şu anda ilçede 24 bin dekar alanda 300 bin ton domates üretiminin yapıldığını kaydeden Gün, bunun büyük çoğunluğunun ise ihraç edildiğini belirtti. Gün, ekonomik olarak 22 mahallede domates üretiminin gerçekleştiğini sözlerine ekledi. 

Üretimin önemine değinen Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir'in eşi Hayriye Cinbir ise üretken, çalışkan üreticilerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Her birimiz neyi üretebiliyorsak en iyisini üretmek ve her geçen gün üretimi arttırmak durumundayız. Ülkemizin kaynaklarını iyi kullanıp üretime dönüştürebilirsek, güçlü ve aydınlık yarınlar bizim olacaktır" dedi. Cinbir sözlerini, "Tarladan yetiştirdikleri domatesle sofralarımızı zenginleştiren ve ülke ekonomisine destek sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bereketli bir hasat dönemi olmasını, herkesin bol ve helal kazanç elde etmesini diliyorum" şeklinde tamamladı. 
Konuşmaların ardından proje kapsamında başarılı olan üreticilere sertifikaları verilirken, üretici Remzi Taş'ın domates tarlasında hasat yapıldı. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA