HAVALİMANI İNŞAATI BİR KEZ DAHA DURDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HAVALİMANI İNŞAATI BİR KEZ DAHA DURDU


 

Temeli 2013’te atılan ve bugüne kadar 3 kez açılışı yapılan Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatı bir kez daha durdu.

SONER AYDIN

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik’in katıldığı törenle temel atma töreni gerçekleştirilen Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatı bir kez daha durdu. 1 milyar TL’lik dev yatırımın inşaatının yapımını üstlenen Bayburt Grup’un ödenek olmadığı gerekçesiyle yaklaşık 750 kişiyi işten çıkarttığı öne sürüldü.

İŞÇİLER 3 AYDIR MAAŞ ALAMIYOR
Çalışmaların durduğu havalimanı şantiyesinde toplanan işçiler 3 aydır maaş alamadıklarını söyledi. Malzeme almak için kullandıkları şirkete ait araçlara yazılan cezaların dahi ödenmediğini dile getiren havalimanı işçiler şunları söyledi: “Malzeme almak için Ankara’ya gittiğimizde araçların eksik evrakları nedeniyle ceza yedik. Bayburt Grup bu cezaları ödemedi. Bayramdan önce işten çıkartıldık. İki gün sonra maaşınız yatacak dediler ama hala yatmadı bekliyoruz. Şuana kadar yaklaşık 750 kişi işten çıkartıldı. ‘Ödenek yok’ diyip maaş vermiyorlar. Sesimizi duyuramıyoruz. 3 aydır maaş alamıyoruz. İşten çıkartma gerekçeleri yok. Devletten alacağımız var alamıyoruz o yüzden size para veremiyoruz diyorlar. İki kişi zengin olacak diye 900 kişi mağdur oluyor. Çocuklarımızın okul masraflarını karşılayamıyoruz.”

BAKAN 29 EKİM’DE AÇIKLACAK DEMİŞTİ
Mersin ve Adana başta olmak üzere bölgeye hizmet vermek amacıyla konvansiyonel boyutlarda yapımı planlanan ve 30 milyon yolcu kapasitesine sahip Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatının temeli geçtiğimiz yıl Nisan ayında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik’in katıldığı törenle atıldı. Törende konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, havalimanının yılda 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacağını söyledi.  Adana Havalimanı’nın yılda 4 milyon insan hizmet ettiğini fakat yetersiz kaldığını ifade eden Arslan, havaalanını 29 Ekim 2018’de açmayı planladıklarını söylemişti. Henüz üst yapı çalışmaları sona ermeyen havalimanının 2018’de hizmete açılmasına zor gözüyle bakılıyor.
Demiryolu, havaalanı, metro, köprü, tünel ve baraj projelerinin ihalelerini alan Bayburt Grup son İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Ataköy-İkitelli Metro Hattının yapımında gündeme geldi. Ataköy-İkitelli Metro Hattı İnşaatını da üstelenen Bayburt Grup şantiyesinde çalışan 700’e yakın işçiyi 9 Ağustos’ta hiçbir gerekçe göstermeden işten çıkardı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA