İHRACATTA HATAY MERSİN’İ SOLLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İHRACATTA HATAY MERSİN’İ SOLLADI


 

Akdeniz Bölgesi Eylül ayında ihracat artış oranında Türkiye’de lider olurken, aynı dönemde en fazla ihracat yapan iller sıralamasında Hatay 10, Mersin 11, Kayseri 12, Adana 13 ve Karaman 35’inci sırada yer aldı.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Uğur Ateş, yaptığı yazılı açıklama ile Eylül ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Son aylarda AKİB ihracatında yaşanan durgunluğun Eylül ayında başarılı bir yükseliş ile son bulduğunu dile getiren Ateş, “Demir ve demir dışı metaller-çelik sektörü ihracatında yaşanan yüzde 126’lık artış, AKİB ihracatını da şahlandırdı. Bunun yanında hemen hemen tüm sektörlerimizin ihracat rakamlarını arttırması bizleri oldukça memnun etti. AKİB’in ihracatını arttırması ekonomimize sağladığımız katkının artması anlamına gelmekte, bu da bizleri gururlandırmaktadır” diye konuştu.

AKİB rakamlarını değerlendiren Ateş, “Koordinatör Başkanı olduğum Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin 2018 yılı Eylül ayı ihracatı yüzde 41 artış kaydederek 809 milyon dolardan 1 milyar 144 milyon dolara yükseldi. 2017 ve 2018’i ilk 9 ay olarak değerlendirdiğimizde; ihracatımızın 2018 yılı ilk 9 ayında yüzde 2 oranında artarak 8 milyar 589 milyon dolara yükselirken, son 12 ayda ise önceki yıla göre yüzde 3 artışla 11 milyar 848 milyon dolar olarak gerçekleşti. Başkan Ateş, AKİB’in ihracatını ülkeler bazında da inceleyerek, 2018 yılının Eylül ayında en fazla ihracat gerçekleştirilen ilk 5 ülkenin; İspanya Mısır, Irak, Suudi Arabistan ve Romanya olduğunu açıkladı. Özellikle İspanya’ya yüzde 214, Suudi Arabistan’a yüzde 157 ve Romanya’ya yüzde 117’lik ihracat artışı dikkat çekti.

TÜRKİYE GENELİ İHRACATA KATKIMIZ YÜZDE 8,1

AKİB’in 2018 yılı Eylül ayında, 1 milyar 144 milyon dolar ihracat ile Türkiye genelinde 6. büyük genel sekreterlik konumunda olduğunu kaydeden Ateş, ihracattaki artış oranlarına bakıldığında ise AKİB’in yüzde 41 ile en fazla ihracat artışı gerçekleştiren genel sekreterlik olduğuna dikkat çekerek, “AKİB gösterdiği yüksek performans ile 14 milyar 68 milyon dolarlık Türkiye geneli ihracatında önemli pay sahibi oldu” dedi. Türkiye geneli ihracatı AKİB’in sorumluluk sahasında bulunan iller açısından değerlendiren Ateş, 2018 yılının Eylül ayında en fazla ihracat yapan iller sıralamasında Hatay’ın 10., Mersin’in 11., Kayseri’nin 12., Adana’nın 13. ve Karaman’ın 35. sırada olduğunu belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA