SUÇLU EKONOMİK KRİZ DEĞİL, DÜZEN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SUÇLU EKONOMİK KRİZ DEĞİL, DÜZEN!


 

İntihar eden Tarsuslu avukat Gökhan Vural Arı’nın hikâyesi yüreklerini dağlıyor. Bir müvekkilinin alacağı nedeniyle hukuki işlem yaptığı vatandaşın intihar etmesinden kendisini sorumlu tutan genç avukatın, son günlerinde psikolojisinin bozuk olduğu öğrenildi.

Mehmet Nabi Batuk

Tarsuslu avukat 28 yaşındaki Gökhan Vural Arı, iş kurmak için gittiği İstanbul'da yaşadığı bunalım sonucu hayatına son verdi. Birçok basın yayın organında genç avukatın yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle intihar ettiği öne sürülürken, ortaya çıkan detay dinleyenlerin canını yaktı. Aile bireylerinden edinilen bilgiye göre genç avukat, kısa bir süre önce müvekkilinin alacağını tahsil etmek için Antalya’nın Kaş ilçesine gitti. Burada borçlu vatandaş ile kötü bir görüşme yapan Arı, istemediği halde gerekli icra işlemlerini uygulamak zorunda kaldı. Daha sonra tekrar İstanbul’a dönen genç avukat, yaptığı işlemler nedeniyle kendini sorumlu tutarak bunalıma girdi.  Bir süre sonra borçlu vatandaşı arayan Arı, yaptıkları işlemler nedeniyle kendini kötü hissettiğini belirterek özür diledi ve helallik istedi. Ancak görüşmeden kısa bir süre sonra borçlu vatandaş, alacaklarının baskısına dayanamayarak intihar etti. Davalı olduğu vatandaşın yaşamına son verdiği haberini alan genç avukat psikolojik sorunlar yaşamaya başladı. Beraber yaşadığı avukat arkadaşlarının işe gittikten sonra evde yalnız kalan genç avukat, yaşamına son verdi.

ACILI AİLE: GENÇ AVUKATLARA SAHİP ÇIKIN
Evlatlarını kaybettikleri için yaşadıkları acının tarifinin olmadığını söyleyen Arı ailesi ise, genç avukatlara sahip çıkın çağrısı yaptı. Tarsus’taki evinde taziyeleri kabul eden baba Arı, duygularını şu cümlelerle dile getirdi: “Oğlum okumayı ve yazmayı çok severdi. Tek başına ayakta kalmak için sürekli bir savaş verirdi. Yaşadıkları sorunları tek başına çözmeye çalışır bize hiç yansıtmazdı. Ofis açmak için bir kredi çekmişti onu ödüyordu ama ödenemez bir borç değildi. Çok duygusal, duyarlı bir çocuktu. Şimdi gitti, kimse onu getiremez artık. Benim diyeceğim tek şey genç avukatların yaşadıkları sorunları herkes farkına varsın. Bu sorunların ne olduğu ve çözümü baroların ve devletin bileceği bir iş. Benim oğlum gitti onu kimse getiremez artık ama diğer çocuklara artık sahip çıkılsın. Bu çocuklar ne sorunlar yaşıyorlarsa bunu bilsinler ve ona göre önlem alsınlar.” 

ROMAN VE ÖYKÜ DENEMELERİ YAZIYORDU
Öğretmen Anne ve babanın iki çocuğundan biri olan genç avukat Gökhan Vural Arı, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuydu. 1990 doğumlu olan ve 28 yaşında hayatını sonlandıran Arı, bazı sanat dergilerinde köşe yazıları ve öykü denemeleri yazıyordu. İyi derecede İtalyanca ve İngilizce bilen Arı, son yıllarda içeriği öğrenilemeyen bir roman hazırlığı yapıyordu. Ekonomik olarak kötü günler geçiren Arı, son günlerinde yaptığı iş görüşmelerindende sık sık olumsuz geri dönüşler alıyordu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA