YEŞİLOVACIK VE KOCAPINAR’IN İÇMESUYU SORUNU ÇÖZÜLDÜ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YEŞİLOVACIK VE KOCAPINAR’IN İÇMESUYU SORUNU ÇÖZÜLDÜ


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Silifke İlçesi Yeşilovacık ve Kocapınar Mahallelerinde içmesuyu çalışmalarını tamamladı.

MESKİ’den yapılan açıklamaya göre; içmesuyu 2 adet kaynaktan cazibeli, 4 adet sondaj kuyusundan da terfili olarak karşılanan Silifke İlçesi, Yeşilovacık Mahallesi merkezinde bulunan mevcut içme suyu tesisini besleyen taş duvar 100 metreküplük deponun ekonomik ömrünü doldurduğu tespit edildi. Birçok yerinden su kaçıran ve sağlıklı bir şekilde kullanılması mümkün görülmeyen duvar nedeniyle, sondaj kuyusunun birinden basılan su direk olarak şebekeye verilmekte ve şebeke dolduğu zaman, bu 100 metreküplük depoya gelmekte buradan da boşa tahliye olmaktaydı. Ayrıca başka bir sondajdan su basılan 700 m³ lük depo da bu depoyu beslemekte olup, depo su tutmadığından 700 ‘lük depoda da su biriktirilememekteydi. 

Yeşilovacık Mahallesi’nin içmesuyu sorunun giderilebilmesi için mevcut depo yanında bulunan boş alana 100 metreküplük yeni bir depo yapımı gerçekleştirildi. Yeni deponun yapılması ile Yeşilovacık Mahallesi merkezine terfi deposu olarak kullanılan depoda su kayıpları ortadan kaldırıldı. İçmesuyu sağlayan sondaj kuyularında sürekli motopomp çalıştırılmasının önüne geçilerek boşa giden elektrik sarfiyatı önlenerek  ve mahalleye daha sağlıklı bir şekilde içmesuyu verilmesi sağlandı. 
Silifke İlçesi’nin diğer bir mahallesi olan Kocapınar Mahallesi içmesuyu mahalle içerisinde bulunan kaynaktan taşımalı ve incirli pınar kaynağından tarımsal sulama amaçlı yapılan tesisten karşılanmaktaydı. MESKİ tarafından mahallenin sorununun giderilebilmesi yürütülen içmesuyu çalışmaları kapsamında,  İncirli Pınar  kaynağından muhtelif çaplarda 5.340 metre isale  şebeke hattı çekilirken,  1 adet 50 metreküplük depo ve terfi hattı,  1 adet kaptaj yapımı tamamlanarak  mahallenin  içmesuyu sorunu ortadan kalktı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA