SİLİFKE BELEDİYESİ CEMEVİ YAPIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİLİFKE BELEDİYESİ CEMEVİ YAPIYOR


 

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Alevi Dernekleri Silifke Şubesi tarafından düzenlenen Geleneksel Aşure etkinliğine katıldı.

Başkan Turgut, burada bünyesinde kütüphane, yemekhane, cenaze yeri ve çeşitli ibadet odalarının yer alacağı bin 580 metrekarelik kullanım alanına sahip Sayağzı Cemevi’ni kısa sürede kente kazandıracaklarını müjdeledi. Konuyla ilgili belediyeden yapılan açıklamaya göre; Başkan Turgut’un proje çalışmaları sürmekte olan Cemevi ile ilgili müjdesi aşure etkinliğine katılan davetlilerden büyük alkış aldı.

“GELİN CANLAR BİR OLALIM, BERABER OLALIM”

Aşure hayrında konuşan Belediye Başkanı Mustafa Turgut; "Çok değerli canlar hepinizi sevgi ve muhabbet ile selamlıyor, aşure etkinliğinizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Muharrem ayı önemli bir ay. Hicri yılbaşının ilk ayı, muharremin 10’unda da İslam âleminin bu zamana kadar yaşamadığı peygamber torunu Hz. Hüseyin ve 71 ehlibeyt Kerbela’da susuz bırakıldı, işkenceler yapıldı ve şehit edildi. Niçin; hırs ve iktidar için. Hırslar ve kinlerin neler yaptırabildiğini Kerbela’da gördük. Bundan sonra Kerbela’da gözyaşı ve kan yaşamamalıyız. Bizim sevgi iklimini, barış iklimini yayıp kardeşliği ilelebet devam ettirmemiz gerekli. Bizim paylaşamayacağımız hiçbir şey yok. Alevi’siyle, Sünni’siyle, Kürt’üyle, Çerkez’iyle ve Türk’üyle bir olmalıyız. Gelin canlar bir olalım, iri olalım ve hep beraber olalım” dedi.

“1580 METREKARE KULLANIM ALANINA SAHİP CEM EVİ SAYAĞZI MAHALLEMİZE YAPILACAK”

Konuşmasının devamında Cemevi yeri hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin İnançlara ve ibadete saygı kapsamında Cemevlerinin ibadethane olmasına yönelik aldığı karar neticesinde Silifke Belediye Meclisi 2015 Mart ayı olağan meclis toplantısında aldığı kararla Cemevlerini ibadethane olarak kabul etmiştir. Meclis kararının ardından ‘Tahtacı’ vatandaşlarımızın yaşadığı mahalle olan Sayağzı’nda, cemaatin kadınlarının da görüşü alınarak, onların onayladığı bu arsada imar planı değişikliği yapılarak kamulaştırma çalışmalarına başlanılmıştır. Bünyesinde kütüphane, yemekhane, cenaze yeri ve çeşitli ibadet odaları bulunan Sayağzı Cemevi 1580 m2 kullanım alanına sahip olacaktır. Cemevi’miz aynı zamanda bir kültür merkezi olarak da hizmet edebilecektir.

Alevi Kültür Dernekleri Başkanımızla sürekli irtibat halindeyiz. Çalışmalarımızdan kendisini haberdar ediyoruz. Kendiside çok heyecanlı ve birlikte aktif olarak çalışıyoruz. Şehrimizde hiç Cem Evi yok. Seçildiğim günden bu yana konunun takipçisiyim. Kamulaştırma çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Alevi vatandaşlarımız burada ibadetlerini rahat bir şekilde yapabilecekler. Yerel yönetimler olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getiriyoruz. Bizim felsefemizde hizmetlerin merkezinde hep insan var. İnsanların mutluluğu bizim için önemli. İnsanların mutlu olacağı her projenin altına imza atarım. Gönüller bir olduğu müddetçe aşamayacağımız hiçbir engel yok” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA