İLÇE MİLLİ EĞİTİM’DEN SKANDAL PAYLAŞIM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İLÇE MİLLİ EĞİTİM’DEN SKANDAL PAYLAŞIM!


 

Gülnar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi internet adresinden skandal bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda Eğitim Bir-Sen için ‘sendikamız’ ifadesi kullandı.

SONER AYDIN

Hükümete yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir-Sen Gülnar İlçe seçimlerinin ardından 2014’te göreve gelen Ahmet Elmas, koltuğunu Osman Özkan'a bıraktı. Özkan’ı ilk tebrik edenler arasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Burğut da yer aldı. 

BURĞUT: “HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIM”
Burğut sendikanın gerçekleştirdiği bayrak değişimi etkinliğine katıldı. Sendikanın etkinliğinin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, Eğitim Bir-Sen için ‘sendikamız’ ifadesi kullanıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Burğut’un adıyla yapılan ‘Gülnar Eğitim Bir-Sen’de görev değişimi’ başlıklı açıklamada, “Sendikamızda bir Bayrak değişimi gerçekleşti. Sendikamızda geçmişte görev almış yöneticilerimizi tebrik eder, yeni yönetim kurulu Üyelerimize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah görevlerinde başarılı olacaklardır. İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak her türlü desteği vermeye hazırım” ifadelerine yer verildi. 

BURĞUT’TAN YALANLAMA 
Skandal paylaşıma tepkiler çığ gibi gelirken, dün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden ‘yalanlama’ geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “08.10.2018 tarihinde gulnar.meb.gov.tr internet sayfasında yayınlanan “Gülnar Eğitim Bir-Sen´de görev değişimi” başlıklı haber tamamen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Fatih Burğut’un bilgisi dışında yayınlanmıştır. Kendisi ilçe dışında bulunmasından dolayı özel büro görevlimiz tarafından yayınlanan haberde yanlış anlaşılmaya ve açıklamaya sebep olacak bir çok husus bulunmaktadır.
Fatih Burğut yaptığı açıklamada: “Görev yaptığımız süre boyunca eğitim adına bütün sendikaların, sivil toplum kuruluşlarının yemeklerine ve davetlerine katıldıklarını, iyi niyetlerle ilçemizde eğitimi ileriye taşıyacak her türlü organizasyona katılım sağlayacaklarını belirtmiştir. Tek bir sendikanın değil bütün sendikaların yemek ve toplantı davetlerine katılınmış ve ilçemizin eğitim sorunları üzerinde fikir alışverişinde bulunulmuştur. Kurum olarak hiçbir sendika veya dernek ön plana çıkarılmamıştır. Yönetici görevlendirilmelerinde, başarının ödüllendirilmesinde, özel büroya öğretmen seçiminde sendikaya göre değerlendirme yapılmamış liyakat ve hak eden kişiler tercih edilmiştir. Eğitimimize katkı sunabilecek ve eğitimin paydaşları olan herkesle iletişim halinde bulunulmuştur. Bugün farklı okullarda farklı sendikalara üye birçok kişi yönetici olarak görevlendirilmiş ve ödüllendirmeler yapılmıştır. Kurumumuzda görevlendirilen özel büro görevlisi öğretmenlerimiz farklı sendika üyeleri arasından seçilmiştir.” İlgili haberde gerçekleştirilen kahvaltı programına davet edildiğini, iyi niyetlerle kısa bir hayırlı olsun konuşması yaptığını, ilçemizdeki eğitim sorunlarından özetle bahsettiğini belirtmiştir. Aynı şekilde geçmiş dönemlerde Türk Eğitim Sen’in yemek programlarına da katıldığını ifade etmiştir. Haber içeriğinde geçen ‘her konuda destek vermeye hazırım’ ibaresi kendisine ait olmayıp haberi yapan kişinin eklemiş olduğu bir cümledir. Kurumumuz bütün sendika, dernek ve sivil toplum örgütlerine eşit mesafede bulunmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

REZALETİN SORUMLULARI CEZALANDIRILSIN
Skandal paylaşıma tepki gösteren Eğitim-İş Şube Başkanı Hakan Boyar ise, “Gülnar ilçe Müdürlüğü’nün sitesini kontrol edemeyen müdür o koltukta sadece makamı doldurmak için oturuyordur. Burada özel büro görevlisi hata yaptı deyip işin içinden sıyrılmak bu kadar kolay olmamalı. Eğer özel büro görevlisi bu paylaşımı yaptıysa bu gücü kimden almaktadır. Bu büro memuru devletin görevlisi midir yoksa kendisini oraya getirenlerin görevlisi midir? Mersin Valiliğini ve İl Milli Müdürlüğünü göreve davet ediyor, incelemenin yapılıp bu rezaletin yaşanmasına neden olanların cezalandırılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA