“ONA DİL UZATMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİL” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ONA DİL UZATMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİL”


 

CHP’li Başarır, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsmet İnönü ile ilgili sözlerine temelini attığı TBMM’den yanıt verdi. İsim vermeden sert sözlerle Cumhurbaşkanına yüklenen Başarır, “ “Ona dil uzatmak kimsenin haddi değil” mesajı verdi.

Haber Merkezi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinin Kızılcahamam’daki danışma kurulu toplantısında İsmet İnönü’yle ilgili sözlerinin ardından tartışmaya CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da katıldı. TBMM Genel Kurulu’nda devam eden iç tüzük görüşmelerinde söz alan Başarır, isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklendi. İçinde bulundukları TBMM’nin temelinin bizzat İsmet İnönü tarafından atıldığını hatırlatan Başarır, “İsmet Paşa cephede askeri ile birlikte savaşmış bir komutandır. Halk sokaktayken, asker sokaktayken, insanlar ölürken kendisi bir tünele saklanmamış, uçak köşelerinde uçmamış ve Marmaris’te bir otelde saklanmamıştır. Bu yüzden ona herkesin saygı duyması gerekir. İsmet Paşa hiçbir zaman koluna 700 bin liralık saat takmamıştır. İsmet Paşa’nın eşi hiçbir zaman koluna 35 bin liralık çanta takmamıştır. Yahudilerden üstün şeref madalyası almamıştır. Bir tek madalyası vardır o da istiklal madalyasıdır” diye konuştu.

“ONA DİL UZATMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİL”
Konuşma yaptığı TBMM’nin temelinin bizzat İsmet İnönü tarafından atıldığını hatırlatan Başarır, “Bizler geçmişimize sahip çıkmak zorundayız. Bakın, İsmet Paşa hem cephede savaşan hem Lozan'ı imzalayan hem de bugün bizim konuşabilmemize sebep olan devlet büyüğümüzdür. Eğer ki bu Mecliste 5 tane partinin grubu varsa, 3 tane partinin milletvekili varsa bu İsmet Paşa'nın sayesinde gerçekleşmiştir. İsmet Paşa 1947 yılında belki de seçimi kaybedeceğini bile bile çok partili hayata geçmek adına seçime girmiş, onurla, gururla iktidarı Demokrat Partiye vermiştir. Ona dil uzatmak kimsenin haddi değil” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA