HAL’İN ELEKTRİK SORUNU KİMİN HİZMET KAPSAMINDA? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HAL’İN ELEKTRİK SORUNU KİMİN HİZMET KAPSAMINDA?


 

Mersin Toplantı Hali’nde yaşanan elektrik sıkıntısına ilişkin belediyenin adres gösterdiği TEDAŞ’dan “Sorumluluk kapsamımızda değil” yanıtı geldi.

GİZEM EKİCİ

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 2 No’lu Meyve ve Sebze Komisyoncuları Meslek Komitesi Başkanı Gürgin Özkan’ın, tesiste yaşanan aydınlatma sorunu ile ilgili tepkisine, eleştirilerin odağındaki Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.’den yanıt geldi.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı yazılı açıklama ile Hal’de aydınlatma sorunu yaşandığına vurgu yapan Gürgin Özkan, özellikle Sevkiyatçılar Bölümünün yeterince aydınlatılmadığını söyledi. Konuyu yazılı olarak belediyeye bildirdiklerini ama ilgili kurumun Enerjisa olduğunu öğrendiklerini kaydeden Özkan, bunun üzerine gerekli girişimlerde bulunduklarını ancak henüz istedikleri sonucu alamadıklarını söyledi.

Enerjinin özel sektöre geçmesiyle birlikte karanlıkta kaldıklarını belirten Özkan, şu ifadeleri kullanmıştı; “Yöneticilerin gayretiyle şu anda Komisyoncular Bölümünde sorun çözüldü. Akşam yanan ışıklarımız sabahın erken saatlerine kadar açık kalıyor. Giriş ve çıkışlar kontrol altında, MOBESE kameralarımız olup biteni görüyor ancak aynı şeyi Toptancılar ve Sevkiyatçılar Bölümü için söylememiz mümkün değil. Mersin Hali için Ortadoğu’nun en büyük Hali değerlendirmesi yapılıyor. Ama günde 20 bin kişinin girip çıktığı bir yerin aydınlatmasında sorun yaşanıyor. Elektriksiz alanları özellikle geç saatlerde kontrol altına alabilmek mümkün değil, bu durum bizleri oldukça rahatsız ediyor. Bu bölümlerde yaşanacak herhangi bir olumsuzluğun hesabını kimse veremez.”

“BİZİM HİZMET KAPSAMMIMIZDA DEĞİL”

Konuyla ilgili Toroslar EDAŞ’tan yapılan açıklamada ise aydınlatma sorununun TEDAŞ’ın kapsamında olmadığı bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “TEDAŞ olarak, dağıtım bölgelerimizden biri olan Mersin'de sürdürülebilir ve kaliteli enerji arzı sağlamak ana hedefimizdir. Bu süreçte müşterilerimize kaliteli ve sürdürülebilir hizmet sağlamak için bakım, onarım ve yatırım faaliyetlerimiz devam etmektedir.

Genel Aydınlatma Yönetmeliği'ne göre dağıtım şirketimiz; kamunun genel kullanımına yönelik bulvar, cadde ve sokak aydınlatmasından sorumlu olup haberde bahsi geçen Mersin Toptancı Hali'ndeki ışıklandırma ve aydınlatma talebi, şirketimiz genel aydınlatma hizmet kapsamına girmemektedir.

Mersin Toptancı Hali'ndeki bu problemin en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını diler ve bu vesile ile siz değerli basın mensuplarının şirketimizle ilgili her konuda Kurumsal İletişim Müdürlüğümüz ile irtibata geçebileceğini hatırlatırız”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA