ENGELSİZ SANAT FESTİVALİ COŞKUSU MERSİN’İ SARDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ENGELSİZ SANAT FESTİVALİ COŞKUSU MERSİN’İ SARDI


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2. kez düzenlenen Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali ikinci gün konserleriyle de dolu dolu geçti. Olumsuz hava şartlarına rağmen konserler Mersinlilerden yoğun ilgi gördü. Tüm Mersin festival coşkusuna ortak oldu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Marina AVM’de gerçekleştirilen konseri dinleyenler arasında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner ve kent protokolü yer aldı. İlk olarak sahneye Rusya’dan gelen 16 yaşındaki Danil Pluzhnikov çıktı. Pluzhnikov, kendi bestelediği şarkılarını tüm engelliler ve Mersinli vatandaşlar için seslendirdi. Sahneye, ezberlediği Azerbaycan halk şarkısı ‘Fikrimden Geceler’ ile çıkan Pluzhnikov, ayrıca efsane sanatçı Crish İsaak’ı ‘Wicked Game’ adlı parçası ile andı. Pluzhnikov gece boyunca duygusal ve hareketli parçalarını sevenleri ile birlikte hep bir ağızdan söyledi.

Pluzhnikov’dan sonra sahne alan görme engelli Alman sanatçı Joana Zimmer de sanatın engel tanımadığını seslendirdiği parçalar ile Mersin’den tüm dünyaya duyurdu. Söylediği şarkılar ile Mersin halkını kendine hayran bırakan Zimmer, performansı sonrası çiçek ve plaketini Başkan Kocamaz’ın elinden aldı. 10 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu bir ayağını kaybeden Çiğdem Bezci ise seslendirdiği şarkılar ile vatandaşları coştururken, hüzünlü hayat hikayesi ile de müzik severleri duygulandırdı. Sahneye ‘Seni Sana Bırakamam’ şarkısı ile çıkan Bezci, konserini ‘Anlamazdın’ parçası ile sonlandırdı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA