GÖRKEMLİ KAPANIŞ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖRKEMLİ KAPANIŞ


 

Bu yıl Aşık Veysel anısına "Karanlıktan aydınlığa" sloganıyla düzenlenen 2.Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali muhteşem bir gala ile sona erdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin’de ve tüm dünyada engelleri aşmak, sanatta engelin olmadığını göstermek amacıyla düzenlediği 2.Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali görkemli bir gala ile sona erdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen galaya Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek, KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Çelebi, KKTC Eğitim ve Kültür Ataşesi Yusuf İnanıroğlu, Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner, Mersin Eski Valisi Akif Tığ ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YABANCI SANATÇILARDAN BAŞKAN KOCAMAZ’A HEDİYE YAĞMURU
Gecede, Başkan Kocamaz’a düzenlediği festivalden dolayı teşekkür eden ve gece boyunca yanından ayrılmayan engelli sanatçılar teşekkürlerini sunmak adına Başkan Kocamaz’ı hediye yağmuruna tuttu. Dünyanın farklı ülkelerinden festivale katılan ressamlar Başkan Kocamaz için özel olarak hazırladıkları tablolarını festival anısı olarak Başkan Kocamaz’a hediye etti.

“BURHANETTİN KOCAMAZ GİBİ GÜZEL YÜREKLİ İNSANLARA İHTİYACIMIZ VAR”
Özge Uzun’un keyifli sunumuyla başlayan gece, Başkan Kocamaz’ın konuşmasının ardından sahne alan Metin Şentürk’ün hareketli performansı ile devam etti.  ‘Mevsim Bahar Olunca’, Dert ‘Bende Derman Sende’, ‘Bende Özledim Bende’, ‘Doymadım Doyamadım’ ‘Bir Teselli Ver’ gibi vatandaşların gönlünde yer eden şarkıları seslendiren Şentürk, festivale gelenleri coşturdu. Kendine has tarzı ve sempatik tavırları ile vatandaşları gülümseten Şentürk, performansı ile gönülleri fethetti.
Konser esnasında festivalden dolayı Başkan Kocamaz’a sık sık teşekkürlerini sunan Şentürk, “Birçok gecelerde böyle şarkılar söylüyoruz ama hiçbiri bu gece gibi özel ve güzel olmuyor. Bu özel gecelerin birde mimarları oluyor onlarda hem ülkemize hem de ülkemizdeki tüm değerlere katkıda bulunan istisna ve müstesna insanla oluyorlar. Bunlardan bir tanesi de Burhanettin Kocamaz Başkanımız. Güzel şeyler yapmak için Burhanettin Kocamaz gibi güzel yürekli insanlara ihtiyacımız var” dedi.

RÜYA VE MASKELER GRUBU MERSİNLİLERİ BÜYÜLEDİ
Şentürk’ün ardından sahne alan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Sanat Atölyesi’nin oluşturduğu Rüya ve Maskeler Grubu eşsiz bir gösteriye imza attı. Çağımız insanının engelli bireylere olan ilgisizliğini ve ötekileştirmesinin ele alındığı dans gösterisinde, empati yapıldığında birlikte aşılamayacak hiçbir engelin bulunmadığını anlatılıyor. 5 ortopedik engelli, 1 işitme engelli, 8 engelsiz sanatçının bulunduğu dans ekibi sergilediği dans gösterisi ile Mersinlileri büyüledi. Ekip, gösteri bitiminde vatandaşlar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

SEVGİ ÖDÜLÜ OKAY VE FETHİYE BARUT ÇİFTİNİN
Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’nin anlam ve önemine binaen verilen Sevgi Ödülü ise Mersin’de yaşayan ve engelli kardeşlerinin bakımını sevgi ve sabırla üstlenen Okay ve Fethiye Barut çiftinin oldu.
Ödül töreninin ardından Gatto Gabriel, Steven Cyril ve Nesrin Erol Bahtiyar, festivale katılan tüm sanatçılarla birlikte Engelsiz Sanat Festivali’nin şarkısını seslendirdi. Vatandaşların da telefonlarının ışıkları ile eşlik ettikleri şarkı sonrası 2. Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali sona ermiş oldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA