ASTSUBAYLARDAN ‘İNSANCA YAŞAM’ TALEBİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ASTSUBAYLARDAN ‘İNSANCA YAŞAM’ TALEBİ


 

TEMAD Mersin Şube Başkanı Halil Kur, derneklerinin 34’üncü kuruluş yıldönümünde yaptığı açıklamada mesleki ve özlük haklarının iyileştirilmesini talep etti. Başkan Kur, “Astsubaylar özlük haklarının, insanca yaşayacağı bir hale getirilmesini beklemektedir” dedi.

Gizem Ekici 

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD)’nin kuruluşunun 34’üncü yıldönümü Mersin’de düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. Derneğin Mersin Şubesi tarafından düzenlenen etkinlerde ilk olarak Cumhuriyet Alanında tören düzenledi. Alanda yer alan Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başlayan tören 1 dakikalık saygı duruşu hemen akabinde okunan İstiklal Marşı ile devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı TEMAD Mersin Şube Başkanı Halil Kur yaptı. Konuşmasında mesleki ve özlük hakları ile ilgili sorunları anlatan Kur, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulunarak “Astsubaylar özlük haklarının, insanca yaşayacağı bir hale getirilmesini beklemektedir. Bizler hiyerarşiye saygılıyız, ne daha fazlasını ne de imtiyaz istiyoruz. Sadece eşitlik ve insan onuruna saygı istiyoruz. Sizlerin aracılığıyla Cumhurbaşkanımızın bizleri dinlemesini istiyoruz, çalışırken almış olduğu maaşın yüzde 48’i kesildikten sonra kalan maaşıyla hayatta kalma mücadelesi veren, aileleriyle birlikte 1.2 milyonu bulan bu camiaya sahip çıkılarak temsilcilerimizin kabul edilmesini arz ve talep ediyoruz” diye konuştu.

“DEVLETİMİZE VE ORDUMUZA OLAN SADAKATİMİZ SONSUZ”
TEMAD hem emeklisinin hem de çalışan Astsubayların tek temsilcisi olduğunu hatırlatan Kur, “T.S.K. teknik ve idari kadrosunda onurlarıyla çalışan ve günü geldiğinde emekli olan Astsubaylar olarak, Misak-ı Milli hudutları içinde bu toprakları korumak, kollamak için profesyonel askerliği seçmiş olan bizlerin vatanseverlik duyguları, devletimize ve ordumuza olan sadakatimiz sonsuz olup, ülkemizin önünü kesmek, milletimizin moralini bozmak, kardeşlik hukukumuzu bitirmek için saldırı yapan PKK/FETÖ terör örgütleri gibi tüm terör örgütlerine karşı birlik ve beraberlik içinde devletimizin yanında olmak asli görevimiz olup, bunun en güzel yanıtını da Astsubay Ömer Halisdemir’ler vermiştir” dedi.

“ÖZLÜK HAKLARIMIZIN İNSANCA YAŞAYACAĞIMIZ BİR HALE GETİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ”
Mesleki ve özlük hakları ile ilgili sorunları paylaşan Başkan Kur, “Bu ülke için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan en çok şehidi ve gazisi olan, T.S.K.’nın omurgasını oluşturan bu kitle çözülemeyen özlük haklarının, insanca yaşayacağı bir hale getirilmesini beklemektedir. Bizler hiyerarşiye saygılıyız, ne daha fazlasını ne de imtiyaz istiyoruz. Sadece eşitlik ve insan onuruna saygı istiyoruz. Sizlerin aracılığıyla Cumhurbaşkanımızın bizleri dinlemesini istiyoruz, çalışırken almış olduğu maaşın % 48’i kesildikten sonra kalan maaşıyla hayatta kalma mücadelesi veren, aileleriyle birlikte 1.2 milyonu bulan bu camiaya sahip çıkılarak temsilcilerimizin kabul edilmesini arz ve talep ediyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA