KADINLARA MEME KANSERİ TARAMASI YAPILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINLARA MEME KANSERİ TARAMASI YAPILDI


 

Adana’nın Kozan ilçesinde Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Haftası etkinlikleri kapsamında kadınlara yönelik meme kanseri taraması yapıldı.

İlçe Toplum Sağlığı Merkezi tarafından gerçekleştirilen ve mobil tırda yapılan mamografi çekimi öncesi kadınlara Kaymakam Şafak Gürçam ve beraberindekiler tarafından karanfil dağıtıldı. 
Kaymakam Gürçam, burada yaptığı konuşmada, "Kırk yaşı aşmış kadınlarımızda gerek bu şekildeki etkinliklerde gerekse doktorumuzun da söylediği gibi kasım ayının sonuna doğru Sağlıklı Yaşam Merkezimizde mamografi cihazımız hayata geçiyor, tarama yaptırabilirler. Özellikle bu yaş grubundaki kadınlarımızın merkezlerimize gelip mamografilerini çektirmelerini öneriyoruz. Erken teşhis hayat kurtarıyor. Özellikle meme kanserinde erken teşhisin çok önemli olduğunu biliyoruz" dedi. 
Erken teşhisle meme kanserine yakalandığını anlayan ve tedavi sürecine devam eden Fatma Dağlı ise, “En önemli şey bu teşhisin konulmuş olmasıydı ama ondan sonra kabullenmek“ diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA