BELEDİYE İŞÇİLERİ KESİLEN MAAŞLARINI İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BELEDİYE İŞÇİLERİ KESİLEN MAAŞLARINI İSTİYOR


 

Maaşlarından her ay “Spor Kulübü Bağış Kesintisi” adı altında 400 ile 600 TL arasında kesinti yapılan Büyükşehir Belediye işçileri kesintilerin iade edilmesini istedi.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden emekli olan ve hala çalışmakta olan işçiler 2004’ten bu yana rızaları dışında “Spor Kulübü Bağış Kesintisi adı altında 400 ile 600 TL arasında kesinti yapılarak belediye hesaplarına aktarılmasına tepki gösterdi. Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen işçiler adına açıklama yapan Şevket Koyuncu, kesintileri kabul etmediklerini ancak insan kaynakları ve amirleri tarafından tehdit edildiklerini iddia etti.

“KESİNTİYİ KABUL ETMEYENLER SÜRGÜN EDİLDİ”

Kesintiyi kabul etmemeleri halinde sürgünle tehdit edildiklerini öne süren Koyuncu, “Bu baskılara boyun eğmek istemeyen artık maaşını tam almak isteyen bizler uzak ilçelere sürüldük, ailesine, annesine, çocuklarına bakmak zorunda kalan arkadaşlarımızı kış aylarında Fındıkpınarı, Gülnar ve ut gibi ilçelere gönderildi. Bugüne kadar susmak zorunda kaldık. Çünkü bizler amirlerimiz ve belediyenin gücü karşısında işsiz kalmak istemedik. Düşünmemiz gereken, evimiz, çocuklarımız var. Bizler aileleri olan çocuk okutan işçileriz, üniversitede okuyan çocuklarımız, evlilik çağında evlatlarımız var. Ailesi için kredi çeken, burs kovalayan insanlarız. Bizler, kale arkası maç bileti almakta dahi zorlanacak durumdayken, koskoca Mersin Büyükşehir Belediyesine ve spor kulübüne her ay 400 ile 600 TL bağışta bulunma gibi bir lüksümüz olamaz. Böyle bir şey akla mantığa aykırıdır. Biz uğradığımız zulmün, yapılan kesinlerin telafisi için bir araya geldik. Haksız yere gasp edilen ücretlerimiz geri verilmelidir” dedi.

BİN 400 İŞÇİNİN MAAŞINDA KESİNTİ YAPILDI

Açıklamanın ardından işçilerin avukatı İlkay Mahanoğlu, kesintileri gösteren banka dekontlarını basınla paylaştı. Konunun takipçisi olacaklarını vurgulayan avukat Mahanoğlu, yaklaşık bin 400 kişide kesinti yapıldığı bilgisini vererek kesintilerin iade edilmesini talep etti.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA