KADINLAR KAPIDA KALDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINLAR KAPIDA KALDI!


 

Mezitli Kent Konseyi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadın Meclisi üyesi kadınlar, her Salı günü gerçekleştirdikleri toplantı için geldikleri Mezitli Kent Konseyi’nin kapısında kaldı.

SONER AYDIN

Mezitli Kent Konseyi’nde sular durulmuyor. Mezitli Kent Konseyi yönetimi ile üyeler arasında yaşanan soruna yenisi eklendi. Mezitli Kent Konseyi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadın Meclisi üyesi kadınlar, her Salı gerçekleştirdikleri rutin toplantıyı gerçekleştirmek için Kent Konseyi Merkezi’ne geldi. Ancak Kent Konseyi’nin kapalı olması nedeniyle kadınlar kapıda.

“KARAR DEFTERİNE EL KONULDU”

Burada kadınlar adına açıklama yapan Kadın Meclisi üyesi Gölgün Ciger, Mezitli Kent Konseyi yönetimi ile yaşadıkları problemin üzerine karar defteri ve evraklarına el konulduğunu söyledi. Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun 8 Ekim’de kendilerine kadın meclisinin yenileceğine dair bir yazı gönderdiğini belirten Ciger, “10 Ekim’de Kent Konseyi Yürütme Kurulu’na karar gerekçesinin dayanağını soran ve nasıl yol alınacaksa da hali hazırda var olan meclis olarak çalışmalarımızı sürdüreceğimizi bildiren yazı gönderdik. 13 Ekim günü konseyin çalışanı, meclis başkan yardımcımızı arayarak yazımıza cevaben konsey binasında meclisimizin toplantılarına izin verilmeyeceği bilgisini iletmiştir. Bir yıldan fazladır birlikte çalıştığımız Mezitli Kent Konseyi Yürütme Kurulu, sorun addettiği şeye dair bugüne kadar meclis yürütme kurulumuzu bilgilendirmemiş, hiçbir sorun iletmemiş, uyarmamıştır” dedi.

TOPLANTI İÇİN GELEN KADINLARA KENT KONSEYİ KAPISI KAPATILDI

Kadınlar, Mezitli Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun verdiği karara rağmen Salı günü 17.30’da rutin toplantılarını gerçekleştirmek için Kent Konseyi Merkezi’nin önüne geldi. Toplantı için gelen yaklaşık 30 kadın üzerinde “Belediyeye binasına gidiyorum, bugün yokum” yazılı kağıt asılı olan kapalı kapı ile karşılaştı. Burada bir süre bekleyen kadınlar alkışlarla Mezitli Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nu protesto etti.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA