GÖNÜL FETHETMEYE DEVAM EDİYORLAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖNÜL FETHETMEYE DEVAM EDİYORLAR


 

Mersin’de iki okulda tadilat çalışmaları yaparak sınıflara yeniden hayat veren Kızkalesi Rotary Kulübü, sığınmacı kadınlara yönelik yürüttüğü meslek edindirme, sağlık taraması faaliyetleri ile de göz dolduruyor.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’de iyi niyet ve barışın korunmasına inanan ve bu alanda çalışan iş ve meslek sahibi kişilerin birlikte çalışmalar yürüttüğü Kızkalesi Rotary Kulübü eğitim, kültür sanat, sosyal ve kurumsal çalışmalarına tüm hızıyla sürdürüyor. Mersin Olba Rotary Kulübü ile birlikte Akdeniz İlçesi’nde yer alan İleri Ortaokulu ile Huzurkent Atatürk Ortaokulu’nda tadilat çalışmalarını tamamlayarak tüm dikkatleri üzerine çeken Kızkalesi Rotaryenleri ayrıca sığınmacı kadınlara özel olarak sürdürdükleri meslek edindirme ve sağlık taraması çalışmaları ile de göz dolduruyor. Faaliyet alanları ve tamamladıkları projelerle ilgili olarak gazetemize bilgi veren kulübün 2018-2019 Dönem Başkanı Kadir Kesim, özellikle Huzurkent Atatürk Okulu’nda bir öğretmenin çağrısı üzerine yaptıkları çalışmaların kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti. Okula yeni başlayacak öğrenciler için yeni baştan yarattıkları sınıflarla ilgili olarak konuşan Kesim, “Sınıfı sevimli ve konforlu bir hale getirdik. Öğrencilerin rahat etmesi için sırala minder, masalara örtü aldık ve sınıfın perdelerini yeniledik. Daha sonra öğrencilerin koşa koşa sınıfa girmesini izlemek müthişti” dedi.

“İKİ OKULDA TADİLAT İŞLERİNİ TAMAMLADIK”

Mersin’de eğitim alanında sürdürdükleri farkındalık, bilinç oluşturma ve altyapı faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Kesim, “En köklü devlet okullarımızdan biri olan İleri Orta Okulumuzun yıllar içinde birçok ihtiyacı mevcut olmuştur. Okul ihtiyaçlarının fazlalığı sebebiyle projeyi Olba Rotary Kulübü ile birlikte yapmaya karar verdik. Sınırları kaldırıp hizmet etmek için kolları sıvadık. Okuldaki en büyük ihtiyaç sınıfların iç boyasının yapılmasıydı ayrıca okul idaresinin tarafımıza ilettiği bilgiye göre ikinci kattaki sınıflarda pencere korkuluğu olmaması öğrencilerin güvenliği açısından tehlike oluşturmaktaydı. Proje kapsamında 24 sınıfın iç boyaları yapıldı ayrıca 41 pencereye korkuluk demirleri takıldı. İkinci okul iyileştirme projemizi Huzurkent Atatürk İlkokulun’da gerçekleştirdik. Bu yıl birinci sınıfları okutmaya başlayacak olan sınıf öğretmeni Esengül Tura’nın bizlere illetiği mesaj üzerine okula yeni  başlayacak öğrenciler için sınıfı sevimli ve konforlu bir hale getirdik. Öğrencilerin rahat etmesi için sırala minder, masalara örtü aldık ve sınıfın perdelerini yeniledik.”

“SIĞINMACI KADINLARA ÖZEL PROJELER”

Mersin’e göçle gelen kadın sığınmacılara yönelik dikiş kursu ve malzeme desteği sağladıklarını ifade eden Kesim, “Kulübümüzün 2014-15 döneminde eşleşmiş bağış ile Karacaoğlan Halk Eğitim Merkezi’nde kurduğu dikiş atölyesi projesine bu dönem de katkı sunmaya devam ettik. Atölyede bulunan makinelerin yıllık periyodik bakımları kulübümüz tarafından yaptırıldı. Ayrıca bu dönem kursa katılacak 40 kursiyerin ihtiyacı olan malzemeler temin edildi. Karacaoğlan Eğitim Merkezi’nde dikiş kursuna gelen öğrencilere ve kurumda görevli öğretmenlere yönelik Erken Tanı Hayat Kurtarır projesi ile meme kanseri taraması gerçekleştirdik” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA