AKADEMİSYENLER DİJİTAL ÇAĞDA İLETİŞİM İÇİN MERSİN’DE BULUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKADEMİSYENLER DİJİTAL ÇAĞDA İLETİŞİM İÇİN MERSİN’DE BULUŞTU


 

İngiltere, Polonya, Mısır, Çin gibi çeşitli ülkelerden ve ülkemizin dört bir yanındaki iletişim fakültelerinden akademisyenlerin ve araştırmacıların katılımıyla organize edilen, “Uluslararası Dijital Çağda İletişim Sempozyumu” başladı.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) İletişim Fakültesi ev sahipliğinde İletişim Fakültesi Dekanlar Konseyi (İLDEK) ve İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) işbirliğiyle düzenlenen, Uluslararası Dijital Çağda İletişim Sempozyumu‘nun açılış töreni Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre açılış törenine, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcısı Serap Kurtçu, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Tayfun, İLAD ve İLDEK Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz,  öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Kongrenin açılışında söz alan MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya; “Hepinizi Üniversitemiz adına burada misafir ediyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu tür organizasyonlara üniversite olarak her zaman destek vereceğiz. Sempozyumun düzenlenmesinde katkıda bulunan İLDEK ve İLAD’a, İletişim Fakültemize, akademisyenlere, kurum ve kuruşlara teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.
Dijitalleşmenin, iletişimin her alanına yaptığı etkiden bahseden MEÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Senem Duruel Erkılıç; “2017 yılında düzenlenen 25. İletişim Fakülteleri Dekanları Toplantısında iletişim alanındaki akademisyenleri bir araya getirerek ortak bilgi paylaşımı ve üretimini desteklemeyi amaçlayan bir sempozyum düzenleme fikri gündeme gelmişti. O toplantının sonucunda bu sempozyumun Üniversitemizde Fakültemiz ev sahipliğinde yapılmasına karar vermiştik. O toplantıdan itibaren bu fikrin hayata geçmesi için epey çalıştık.  Öncelikle İLDEK’in geleneksel olarak düzenlemeyi planladığı bu sempozyum dizisinin ilkine ev sahipliği yapmaktan onur duyduğumuzu belirtmek isterim.” dedi.

218 BİLİM İNSANI 139 BİLDİRİ SUNACAK
İngiltere, Polonya, Mısır, Çin gibi çeşitli ülkelerden ve ülkemizin dört bir yanındaki iletişim fakültelerinden akademisyenlerin ve araştırmacıların katılımıyla iki gün boyunca 218 bilim insanının 139 bildiri sunacağı, yoğun ve verimli bir sempozyum geçireceklerini belirten Prof. Senem Duruel Erkılıç, Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’ya, İLAD VE İLDEK Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz’e, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mezitli Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Mersin Sanayi ve Ticaret Odası başta olmak üzere sempozyumun düzenlenmesine katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluş temsilcilerini teşekkür etti.
Yaşadığımız çağın, iletişim teknolojilerinin her gün yenilikler getirdiğini belirten İLAD ve İLDEK Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz ise; “Çağımız, iletişim teknolojilerinin her gün yenilikler getirdiği bir çağ. Burada da; bu önemli konuda iletişim akademisyenleri ile sektörü bir araya getirmeyi amaçladık” dedi. Prof. Dr. Aziz, Mersin Üniversitesi başta olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür ederek Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesinin örnek bir sempozyum organizasyonuna imza attığını ifade etti.
Konuşmaların ardından, kongreye katkılarından sağlayan kurum ve kuruluş temsilcilerine  Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Senem Duruel Erkılıç tarafından plaket takdim edildi.
Açılış konuşmalarının ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla MEÜ İletişim Fakültesi, Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İspanya Malaga Üniversitesi öğrencileri tarafından Foto Safari etkinliği kapsamında çekilen fotoğraf seçkisinden oluşan serginin açılışı gerçekleştirildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, İLAD ve İLDEK Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Senem Duruel Erkılıç ve İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Aslıhan Doğan Topçu tarafından gerçekleştirilen açılışın ardından sergi ziyarete açıldı.
Uluslararası Dijital Çağda İletişim Sempozyumunda daha sonra İngiltere Bournemount Üniveritesi Doç. Dr. Salvatore Scifo ve Polonya Lodz Üniversitesi’nden Dr. Monika Kopytowska’nın açılış konuşmalarına geçildi.
İletişim alanında önde gelen akademisyenlerin, araştırmacıların ve lisansüstü öğrencilerin bir araya geldiği sempozyumda, farklı perspektiflerden yeni düşüncelerin ortaya konulacağı, bilgi ve araştırmaların paylaşılacağı akademik bir tartışma ortamı sunuyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA