ALZHEİMERA KARŞI SAVAŞ ÜLKE SINIRLARINI AŞTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ALZHEİMERA KARŞI SAVAŞ ÜLKE SINIRLARINI AŞTI


 

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi’nin, alzheimera karşı yürüttüğü mücadele ülke sınırlarını açtı. Dernek şube yönetimi Hamburg’da düzenlediği konser ile büyük bir buluşmaya imza attı.

Haber Merkezi 

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Korosu, Almanya’nın Hamburg kentinde bir konser verdi. Yaşamını Hamburg’da sürdüren derneğin üyesi Mukadder Sayluk’un organize ettiği konser Hamburg’un Masal Düğün Salonu’nda yapıldı.
Konser öncesi Mersin Şube başkanı Prof. Dr Aynur Özge, ‘Alzheimer Gerçeğinin Farkında mıyız?” konu başlığı altında alzheimer hastalığı ile ilgili davetlilere geniş bilgi sundu.
 
2050 YILINA GELİNDİĞİNDE DÜNYA ÜZERİNDE 113 MİLYONU AŞKIN ALZHEİMER HASTASI OLACAK

Önlem alınmaz ise 2050 yılına gelindiğinde dünya üzerinde 113 milyonu aşkın alzheimer hastası olacağına dikkat çeken Prof. Dr. Özge, “Yaşlanma doğumda başlayan normal bir süreç olsa da yaşla gelen unutkanlık yaşlılığın doğal bir sonucu değildir. Her unutkanlık hastalık demek değildir. Buna karşın bir kişide yaptığı günlük işleri aksatacak, ilişkilerini bozacak veya onu mutsuz edecek unutkanlıkların olması doğal değildir. Özellikle de unutkanlıkla birlikte görülen bazı huy değişiklikleri başta alzheimer hastalığı olmak üzere pek çok demans (bunama) hastalığı açısından anlamlı kabul edilir. 
2050 yılına gelindiğinde dünya üzerinde 113 milyonu aşkın alzheimer hastası olacağı ve ülkemizin de bu hastalığın en çok görülmesi beklenen dört ülke arasında olduğu bildirilmiştir. Bu noktada hastalığın erken teşhis ve tedavisi için bilinçlendirme çalışmaları önem taşımaktadır” dedi. 

“AİLE BİREYLERİ BİRLİKTE HAREKET ETMELİ”
Demans teşhisinin hastanın yaşam kalitesini bozduğu kadar hasta yakınının da yaşam kalitesini etkilediğini dile getiren Aynur Özge, “Aile bireyleri bu durumda birlikte hareket etmeli, eğitim ve sosyal destek için yardım almalıdırlar. Hepimizin çevresinde bu tür aileler vardır, yardım etmeye çalışalım. Uğraş terapileri, bilişsel tedaviler gibi ilaç dışı uygulamalar ilaç tedavilerini tamamlayıcı unsurlar olarak önemlidir. Mutlaka dikkate alınmalıdır’
Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge, erken tanı ve alınacak birtakım tedbirlerle Alzheimer hastalığın önüne geçmek ya da ilerlemesini önlemenin mümkün olduğunu belirterek, “Hastalık riskini asgariye indirmek için mutlaka aktif bir sosyal yaşamımız olmalıdır” diye konuştu. 
Hamburg Türk Toplumu (TGH) EL Ele proje sorumlusu Gökhan Konca ise yaptıkları proje hakkında bilgi verdi
Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi’nin çalışmaları hakkında bilginin de verildiği etkinlikte daha sonra hasta yakını ve gönüllülerden oluşan Şef Rezzan Arman yönetimindeki Derneğin Türk Sanat Müziği Korosu bir konser verdi.
Türk sanat müziğinin en seçkin eserlerini seslendiren koru, davetliler tarafından büyük ilgi gördü. Davetliler korunun söylediği seçkin eserleri birlikte söylediler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA