ÇOCUK KATİLİ: “KANDIRILDIM!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇOCUK KATİLİ: “KANDIRILDIM!”


 

Kızkalesi’nde 5 yaşındaki Suriyeli Muhammet Derviş’i 43 yerinden bıçaklayarak öldüren Alican K. mahkemesindeki savunmasında arkadaşının içkisine ilaç katarak, kendisini kandırdığını öne sürdü.

SONER AYDIN

Erdemli’nin tatil beldesi Kızkalesi’nde 5 yaşındaki Suriyeli Muhammet Derviş’i 43 yerinden bıçaklayarak öldüren Alican K.’nin “Canavarca hisle veya eziyet çekerek öldürme, çocuğu veya bedenen veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme” suçlamasıyla yargılanmasına devam edildi. Mersin Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 3. celsede sanık Alican K., müşteki avukatları hazır bulundu. Alican K., “Çocuğu öldürmem için beni arkadaşım zorladı. Arkadaşım 'bıçakla' dedi, ben de bıçakladım” diye savunma yaptı.

“İÇKİME İLAÇ ATIP KANDIRDI”
Mağdur ailenin avukatları cinsel istismar şüphesini yinelerken, katil zanlısı Alican K. ise savunması değiştirdi. Sanık Alican K. mahkemedeki ilk savunmasında Suriyeli çocuk Muhammed Derviş’in kendisine küfür ettiğini, bunun üzerine sahilde bulunan kabine götürüp bıçakladığını söylemişti. Alican K., dün görülen duruşmada ise arkadaşı Ö.T.’yi suçladı. Ö.T.’nin içkisine uyuşturucu ilaç atıp 5 yaşındaki çocuğu öldürmesi için kandırdığını söyledi. Arkadaşının kendisine “Çocuk sana küfür etti. Git öldür” dediğini öne süren Alican K., “Ö.T. içkime ilaç attı, beni kandırdı. ‘Öldür dedi’ öldürdüm. Kendisinden şikayetçiyim.  İçkinin ve uyuşturucunun etkisiyle ne yaptığı bilmiyordum” diye konuştu.

AVUKATLAR CİNSEL İSTİSMAR İDDİASINI TEKRARLADI 
Duruşmada,  Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi ile UCİM avukatları da yoğun ilgi gösterdi. Önceki duruşmalarda Adli Tıp Raporu’nun eksikliğine değinen ve yeni keşif talebinde bulunan avukatlar, kullanılan uyuşturucu hapın cinsel içerikli bir etkisinin olup olmadığının araştırılmasını istedi. 

DURUŞMA ERTELENDİ
Zanlı Alican K. ve müşteki avukatlarını dinleyen mahkeme heyeti Adli Tıp Raporu’nun mahkemeye gelmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 15 Ocak 2019’a erteledi. Mahkeme, sanık Alican K.’nin tutukluluk halinin devamına karar verdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA