İKTİDAR: “MERSİN’DE YATIRIMLAR YAVAŞLADI!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İKTİDAR: “MERSİN’DE YATIRIMLAR YAVAŞLADI!”


 

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’dan, duran yatırımlarla ilgili sorulara “Durmak yok, yavaşlama” yanıtı geldi.

Hediye Eroğlu

Bir dizi temaslarda bulunmak için Mersin’e gelen AKP Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtlayan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’dan, duran yatırımlarla ilgili sorulara “Durmak yok, yavaşlama” yanıtı geldi. 
Öncelikle uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı ile ilgili inşaatın durduğuna ilişkin soruya yanıt veren Elvan, “Havalimanı ile ilgili altyapı çalışmaları bitti üst yapı çalışmalarına başladılar. Ancak yüklenici firma bugünlerde işi biraz yavaşlattı. Bunun bizde farkındayız. Şuanda firma ile görüşme halindeyiz. Bu mesele hem cumhurbaşkanımızın hem bakanımızın bilgisi dahilinde. Önümüzdeki günlerde biraz daha hızlandırıp, Çukurova’nın bu havalimanına kavuşmasını sağlayacağız.
Firma, kurdaki artışları gerekçe göstererek bir miktar yavaşlama eğilimi olduğu bildirildi. Geçen hafta şirket sahibi ile bir görüştürme gerçekleştirildi” dedi.

AKDENİZ SAHİL YOLU’NDA 9 KM’LİK YOL SENEYE KALDI!
Lütfi Elvan daha sonra, yol yapım işleri ile ilgili de durmanın söz konusu olup olmadığı ile ilgili soruya da şu yanıtı verdi; “Liman ve hal kavşağı ile ilgili bir sıkıntımız yok, yüzde 99 oranında tamamlandı, önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız. 
Mut-Silifke güzergahındaki tünel çalışmalarımız devam ediyor, her hangi bir durma söz konusu değil.
Akdeniz Sahil Yolu’nda da bir firmada yavaşlama var, onu da uyardık. Ulaştırma Bakanımız da, ‘Çalışmaya devam edeceklere ödenek vereceğim’ dedi. Onların çalışanlarını teşvik etmek amacıyla. Her hangi bir sorun söz konusu değil. Ancak kalan 9 kilometrelik  yolun ihalesi için bir süre bekleyeceğiz çünkü hükümetimiz ihalesi yapılmamış işler için bekleme kararı aldı. 2019’un ikinci yarısından sonra bu ihaleyi inşallah gerçekleştireceğiz”. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA