AKP, MERSİN ADAYININ ŞİFRELERİNİ AÇIKLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKP, MERSİN ADAYININ ŞİFRELERİNİ AÇIKLADI


 

Mersin adayı merakla beklenen AKP’de partinin ağır toplarından Numan Kurtulmuş, aday olacak kişinin şifrelerini; “Eş-dost devri bitti, partiye güç katacak, liyakat sahibi, dürüst, mütevazi biri seçilecek. Gerekirse teklif götürülecek” diyerek verdi.

Hediye Eroğlu

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mersin’e gelen AKP Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, partisinin il başkanlığınca düzenlenen basın toplantısında gazetecilerle buluştu. Bir cafeteryada düzenlenen toplantıda Kurtulmuş’a, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan ile İl Başkanı Cesim Ercik de eşlik etti. Kurtulmuş toplantıda, seçim çalışmalarına çoktan başladıklarını söyleyerek, “Bu 6. haftamız. 6 haftadır seçim strateji heyeti olarak düzenli olarak toplanıyoruz. Önce seçim süreci ile ilgili bütün gelişmeleri gözden geçiriyoruz. Seçim kampanyasının hazırlığını yapıyor, aday tespit sürecini başlatıyoruz. En kuvvetli, güçlü adayı bularak, Türkiye’nin her yerinde birinci parti olma iddiasıyla seçimlere hazırlık yapıyoruz. Bu kapsamda ben de başkan vekili olarak her hafta bir yada birkaç ile gidiyorum. Bugün buradayız,yarın Adana’dayız. Geçen hafta Diyarbakır ve Konya’daydım. Bu çalışmalarımız ile seçim hazırlıklarımızı tüm ilgili birimlerimiz sahadaki çalışmalarını sürdürüyor. Çünkü bu seçim 24 Haziran’da milletin idaresi ile ortaya çıkan başkanlık sisteminin ilk seçimidir. Başkanlık sistemi konusunda millet kararını verdi ve Recep Tayip Erdoğan’ı yeni Ve 24 Haziran’da da hem cumhurbaşkanlığı hem milletvekilliği seçimi itibariyle bir karar verdi. Şimdi bu seçim yerel seçim olmakla birlikte, yerel seçim olmanın üstünde bir mahiyet taşıyor. 31 Mart’ta yapılacak seçim, yeni yönetim modelimizin ilk seçimi olacak ve milletimiz büyük oranda AKP Parti’ye oy vererek, yeni sistemin önünü bir kez daha açmış olacak. Bu seçimin bir bahar havası, demokrasi şenliği içinde Türkiye’nin her yerinde cereyan etmesini diliyorum” dedi.

“AKP’NİN SIRTINA BASARAK, RECEP TAYİP ERDOĞAN’IN KARİZMASININ GÖLGESİNDEN İSTİFADE EDEREK SİYASET YAPMANIN İMKANI VE ZEMİNİ KALMADI”

Her ilde en kuvvetli, halktan en çok oy alabilecek adaylar çıkartacaklarının altını çizen Numan Kurtulmuş, “Çok açık söylüyoruz; artık AKP’nin sırtına basarak veya Recep Tayip Erdoğan’ın karizmasının gölgesinden istifade ederek siyaset yapmanın imkanı ve zemini kalmamıştır. Bunu doğru bulmuyoruz. Herkesin kendi gücü olması lazım. Bu gücü, halkta karşılığı olan, gerçekten sevilen insanlarla seçimlere gideceğiz. Bunu sadece belediye başkanları için de söylemiyorum. Belediye  meclis üyesi olan beylerin hanımların, gençlerin aday olacak arkadaşlarımızın her birisinin de bir belediye başkanı kıratında insanlar olmasına dikkat göstereceğiz. Ve inşallah AKP olarak yerel seçimlerden de çok güçlü bir şekilde çıkmayı başaracağız” diye konuştu.

EŞ-DOST DEVRİ BİTTİ

Toplantının soru cevap bölümünde ise özellikle Mersin adayının sorulması üzerine Numan Kurtulmuş, şu açıklamayı yaptı; “Bütün illerimizde kendisinde gücü olan halkla karşılığı olan ve şehre bir şeyler kazandıracak insanlarla yola çıkacağız. Mütevazi olacak, kibir ehliyle bizim işimiz yok. Adaletli olacak. Toplumun tüm kesimlerine eşit, adil bir şekilde yaklaşacak. Ehliyet, liyakat ve millete sadakat sahibi olacak. Millete sadakat da şudur: 15 Temmuz bize gösterdi ki bütünüyle milletin tamamına sadık olmayan insanlarla yol yürüyemezsiniz. Bu özelliklerimizi ince bir kuyumcu özelliği ile işleyerek Mersin ve tüm ilçelerimiz de aynı şekilde adaylarımızı arayacağız. İnce eleyip sık dokuyarak bu vasıflarda çok sayıda aday adayımız olacak ve onların arasından en iyilerini seçeceğiz. Hatta üstün vasıfları olana arkadaşlarımıza parti gidip teklif götürecek. ‘Artık eşimiz dostumuz arkadaşımız değil, partinin Recep Tayip Erdoğan’ın gücünden istifade edecek insanlar değil, partiye güç katacak insanlarla yola devam edeceğiz. Bu seçimin önemini, zorluğunu biliyoruz. 24 Haziran’a AKP Mersin’de birinci partiydi, 31 Mart’ta da birinci parti olacak. Seçim akşamı ilk arayacağımız yerlerden birisi Mersin’dir”.

SİNYAL ALMAYAN İSTİFA ETMESİN

Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, parti il ve ilçe başkanlarının istifa ederek aday adayı olmasına ilişkin süreci de değerlendirerek, “Her arkadaşımızın aday adayı olmak hakkıdır ancak il ve ilçe kongrelerini yeni yaptık. Şuanda parti genel merkezinde bir çalışma yapılıyor. Eğer teşkilat içinden il veya ilçe başkanı arkadaşlarımız arasında mutlaka istifa etmemiz gereken isimler öne çıkar, onlarla seçimi alma kanaatine sahip olursak, önceden istifa etmesi için haber veririz. Böyle bir işaret almadan, böyle yolun açıldığının görmeden istifa etmesi zaten olmayacaktır” dedi.

“İTTİFAK OLMAMASI AKP’YE GÜÇ KAYBETTİRMEZ”

Kurtulmuş, MHP ile aralarındaki ittifak gerilimine ilişkin ise “AKP ile MHP programları, stratejileri, öncelikleri birbirinden ayrı iki partidir. Bir şekilde tek parti haline dönmüş değildir. İlk andan itibaren biz de MHP de, ‘genel seçimlerde işbirliği yapmanın yasal altyapısı var’ dedik. Yerel seçimlerde ise maalesef böyle bir hukuki düzenleme yok. Her iki lider de seçim işbirliğinin zor olduğu kanaatini kamuoyuyla paylaştılar. Her parti seçime kendi adayları ile girecek. Bunun AKP için her hangi bir güç kaybına neden olmayacağını düşünüyorum. Ancak buradan ‘ittifak bitti artık hiçbir konuda işbirliği yapılamaz’ gibi bir sonuca varmamak gerekir. Cumhur ittifakının ruhuna bağlı kalınacak” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA