CHP’Lİ TOKSOY GÖZYAŞLARI İLE UĞURLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’Lİ TOKSOY GÖZYAŞLARI İLE UĞURLANDI


 

Mersin’de Sosyal Demokrat siyasetin duayenlerinden Hüseyin Toksoy yaşamını yitirdi.

GİZEM EKİCİ

 Toksoy için öncelikle il başkanlığını da yaptığı CHP’de İl Başkanlığı Binası önünde tören düzenlendi. Törene, Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bazı belediye başkan aday adayları, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı. 
Törende bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Adil Aktay, “Bugün, partimizin çok değerli bir emektarını uğurlamak için bir aradayız. Genç yaşlarından itibaren partimizde önemli görevler üstlenmiş, eski il başkanlarımızdan, değerli ağabeyimiz, büyüğümüz, yol arkadaşımız Hüseyin Toksoy’la vedalaşacağız.
Hüseyin Toksoy'un hayatı, mücadelesi, her yurtsever için, her Cumhuriyet Halk Partili için, satır satır okunması gereken bir kitap gibidir. Onun hayatı, bağımsızlığa, demokrasiye, Cumhuriyete ve onun partisine gönülden bağlılığın resmi gibidir.
O, tüm hayatını, hiçbir kişisel çıkar gözetmeden, yalnızca ve yalnızca ülkesine ve partisine adadı. Her dönemde, önemli sorumluluklar üstlendi. Partinin ve partililerin ihtiyaçları söz konusu olduğunda, maddi - manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı. Ülkesinin aydınlık geleceği dışında hiçbir beklentisi olmadan yaptı bütün bunları.
Hüseyin Toksoy, 12 Eylül’ün en zor günlerinde bizleri bir araya getiren isimlerin başındaydı. İnsanların kabuğuna çekilmeye zorlandığı o dönemde, demokrasiye, Cumhuriyete, sosyal demokrasinin evrensel ideallerine inananlara örnek oldu.
Onun varlığı, her zaman hepimize güç vcrdi, güven aşıladı. Zor günümüzde sırtımızı yaslayacağımız bir çınar olduğunu biliyorduk çünkü. Umutsuzluğa düştüğümüzde, onun mücadele enerjisinden güç alıp, ayağa kalkacağımızı biliyorduk çünkü.
O, bize, insanlığımızı, vicdanımızı yitirmeden siyaset yapmanın yolunu gösterdi. O bize, yoldaşlığı, yol arkadaşlığını öğretti. Hüseyin Toksoy ağabeyimizin hatırası, bize her zaman umut ve cesaret verecek, yolumuzu aydınlatacaktır” dedi.
Toksoy’un cenazesi, Muğdat Camii’nden Cuma namazına müteakip kaldırıldı. 
1980 öncesi CHP’de siyasete başlayan ve Belediye Meclis üyesi seçilen Toksoy, 12 Eylül sonrası siyaseti bırakmadı ve SODEP İl Başkanı oldu. SODEP-HP birleşmesi sonrasında SHP’de de İl Başkanlığı görevinde bulunan Toksoy SHP’de Milletvekili adayı oldu.
Macit Özcan’ın DSP’den aday olduğu ve Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği dönemde DSP Toroslar Belediye Başkan adayı olan Toksoy, daha sonra yeniden CHP’ye döndü ve yaşamını yitirene dek CHP’de siyaset yaptı.
Bir dönem çiftçilik yapan Toksoy , mesleğine döndü ve eczane açarak eczacılık yaptı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA