CHP’Lİ ANTMEN’DEN SÜLEYMAN SOYLU’YA: “İSTİFA EDECEK MİSİNİZ?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’Lİ ANTMEN’DEN SÜLEYMAN SOYLU’YA: “İSTİFA EDECEK MİSİNİZ?”


 

CHP Milletvekili Atıcı’dan, iki askerin donarak şehit olması sonrası İçişleri Bakanı Soylu’ya canı alıcı soru: “İstifa edecek misiniz?”

İki askerin Tunceli kırsalında hipotermi sonucu şehit olması nedeniyle CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi.

21. Yüzyılda, 2018 yılında teknolojinin geldiği noktada iki askerin donarak can vermesinin kamuoyunda derin bir üzüntü ve ciddi bir tepki yarattığını belirten CHP’li Vekil, “Uzman çavuşlar Ferruh Dikmen ve Asım Türkel soğuk nedeniyle şehit olmuşlardır. Bu olay maalesef tüm ülkeye Sarıkamış şehitlerini hatırlatmıştır. İhmal, tedbirsizlik ve öngörüsüzlük nedeniyle şehit olan askerlerimiz nedeniyle İçişleri Bakanlığından istifa etmeyi düşünüyor musunuz?” diye sordu.

KOMUTANLAR NEDEN ÖNLEM ALMADI?
Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde; “İki askerimiz ne zaman hipotermi geçirmeye başlamıştır ve askerlerimize ne kadar zaman sonra müdahale edilmiştir? Askerlerimiz soğukta ne kadar süre kalmışlardır? Olayın yaşandığı saatlerde hava soğukluğu kaç derecededir?
Şehit olan iki askerimizin hipotermi geçirmelerinin nedeni nedir? Uzman çavuşların teçhizatları ve malzemeleri kış koşullarına uygun muydu?
Askerlerimiz operasyona ve göreve çıkmadan önce; hava muhalefeti göz önüne alınmış mıdır? Operasyonun başında bulunan komutanlar neden önlem almamıştır? Konuyla ilgili idari ve hukuki soruşturmalar başlatılmış mıdır? Bu askerlerimizin soğuktan şehit olmaları kimin sorumsuzluğu ve ihmalsizliği yüzünden olmuştur?
Askerlerimizin kullandıkları malzemeler hangi firma tarafından üretilmiştir? Bu firma kış koşullarına uygun olduğu açıklanan bu malzemeleri ne tür standartlara göre üretmiştir? İlgili firma ihaleyi ne tür koşullarda ve ne kadara almıştır? Madem bu malzemeler kış koşullarına uygun neden iki askerimiz donarak şehit olmuştur?
Askerlerimizin kullandığı malzemeler ne tür denetim, test ve uygulamalardan geçirilmektedir? Alınan malzemeler soğuğa ve kış koşullarına karşı test edilmekte midir?
İhmal, tedbirsizlik ve öngörüsüzlük nedeniyle şehit olan askerlerimiz nedeniyle İçişleri Bakanlığından istifa etmeyi düşünüyor musunuz?”. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA